Lider de sindicat al poliţiştilor: "Invocăm legea când ne serveşte, iar când nu ne mai convine, o contestăm"

Poliţişti reţinând o femeie după ce a traversat pe roşu.
Poliţişti reţinând o femeie după ce a traversat pe roşu. (Youtube)

Invocăm legea atât timp cât ne serveşte, iar când nu ne mai convine, o eludăm sau o contestăm, comentează Emil Păscuţ, liderul sindicatului poliţiştilor Diamantul, atitudinea cetăţenilor care i-au huiduit pe poliţiştii ce încercau să încătuşeze o femeie care refuzase să se legitimeze, după ce a trecut strada pe roşu.

"Atitudine specific românească... gândirea duplicitară faţă de reguli, faţă de norme... invocăm legea atâta timp ne serveşte interesele, iar când nu ne mai convine, o eludăm sau o contestăm... poliţistul ca organ prin care legea este pusă în aplicare este fie un erou, fie o jigodie fără simţire, pe acest model al gândirii duplicitare expus mai sus", este de părere Păscuţ.

Reamintim că în mediul online şi la TV a făcut senzaţie o înregistrare video care surprinde reţinerea unei femei de către mai mulţi poliţişti, apostrofaţi la scenă deschisă de cetăţenii aflaţi în zona.

Femeia traversase pe roşu, oamenii legii au vrut să o legitimeze, femeia a refuzat iar când poliţiştii au încercat să o ducă la secţie aceasta a început să se împotrivească şi să ţipe iar mulţimea a simpatizat cu ea.

Şi poliţistul Marian Godină a comentat atitudinea cetăţenilor, susţinând că scena huiduirii poliţiştilor care-şi făceau datoria de către cetăţeni indignaţi reflectă foarte bine cam ce se întâmplă în societate şi anume faptul că luăm apărarea celor care încalcă legea şi îi huiduim pe cei ce o aplică.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne