Ghinea vrea să desfiinţeze "Academiile de impostori"

USR vrea să desfiinţeze cele două academii de impostori - ASSN şi AOSR - şi să direcţioneze banii spre un program pentru copiii de la sate, a anunţat fostul ministru Cristian Ghinea, intrat după alegeri în echipa lui Nicuşor Dan din Parlament.
Cristian Ghinea
Cristian Ghinea (Epoch Times România)

"Academiei lui Oprea", celebra ASSN fondată în 2012 de generalul Gabriel Oprea, şi Academia Oamenilor de Ştiinţă, din care fac parte personalităţi publice precum Ecaterina Andronescu şi Ion Iliescu, ar trebui desfiinţate, consideră fostul ministru al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, care intenţionează să depună un proiect de lege în acest sens.

"Am spus-o în repetate rânduri: Academia de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale şi Academia Oamenilor de Ştiinţă sunt instituţii inventate pentru a oferi sinecuri diverşilor politruci. În campanie am promis ca proiect al Uniunii Salvaţi România că vom desfiinţa cele două academii de impostori - ASSN şi AOSR - şi că vom direcţiona banii spre un program pentru copiii de la sate: Ştiinţă pentru toţi", a declarat Cristian Ghinea.

Potrivit fostului ministru, bugetul concret al "Academiei lui Oprea" este ascuns în cel al Ministerului Educaţiei, dar a depus, împreună cu colegul său Dan Barna, purtătorul de cuvânt al USR, un amendament la buget pentru a tăia exact suma avută de aşa- zisa academie anul trecut. Acest amendament a picat însă cu brio.

"Voi propune proiect de lege pentru desfiinţarea acestei ruşini", a promis Cristian Ghinea, deputat USR.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne