Gheorghe Ialomiţianu: "Victor Ponta a pierdut majoritatea în Guvern"

Gheorghe Ialomiţianu
Gheorghe Ialomiţianu (Epoch Times România)

"La nici două zile de la revenirea sa pe furiş în ţară, Victor Ponta s-a gândit să ascundă mediatic problemele sale cu justiţia sub umbrela unui nou scandal, anunţând că va anula ordonanţa de urgenţă prin care s-au majorat indemnizaţii pentru unele categorii de înalţi demnitari", atrage atenţia fostului ministru de finanţe Gheorghe Ialomiţianu, intrând în culisele modului în care se adoptă o hotărâre de Guvern.

O ordonanţă de Guvern nu se scrie în cadrul şedinţei săptămânale de Guvern, chiar de către prim-ministru, oricare ar fi acesta, aşa cum vrea să acrediteze ideea premierului Ponta, arată Ialomiţianu, într-un comunicat de presă remis Epoch Times, precizând că în cazul ordonanţelor privind salarizarea personalului din sectorul public, actele normative se elaborează la nivelul Ministerului Muncii şi se avizează, pentru impactul bugetar şi soluţiile de finanţare, de către Ministerul Finanţelor Publice.

Ministrul Muncii care a elaborat ordonanţa a fost chiar Preşedintele interimar al PSD, doamna Rovana Plumb, care ne asigură că vorbeşte la telefon de mai multe ori pe zi cu Victor Ponta, iar la finanţe se află tot un ministru al PSD, care ştim cu toţii că nu iese din vorba lui Victor Ponta şi este un executant loial al ordinelor acestuia.", arată deputatul liberal.

Ialomiţianu mai arată că, ulterior, o ordonanţă se adoptă prin consensul tuturor miniştrilor, pentru că ordonanţa reprezintă întreg Guvernul şi nu doar un ministru anume sau pe prim-ministru.

"Victor Ponta minte cu neruşinare în legătură cu faptul că nu a ştiut despre acest act normativ, speriat că, după ce parlamentarii majorităţii l-au ignorat, nici măcar propriii miniştri din PSD nu-l mai ascultă. Victor Ponta a pierdut majoritatea în Guvern. Niciun coleg din Guvern sau din partid nu-i mai acordă încredere şi nu mai vrea să fie părtaş la deciziile greşite ale unui om care a compromis grav guvernarea şi care decredibilizează zilnic România şi instituţiile statului. Din surse guvernamentale, Victor Ponta a fost chiar prezent la şedinţa în care s-a aprobat această ordonanţă, pe care vrea să o blocheze, agăţându-se cu ultimele speranţe de scaunul de prim-ministru.", se mai precizează în textul comunicatului.

Reamintim că Gabriel Oprea a anunţat, chiar în ziua revenirii premierului Ponta în ţară, că Guvernul a adoptat o ordonanţă prin care se măresc salariile înalţilor demnitari - preşedinte, premier, miniştri etc., în total 48 de persoane.

O zi mai târziu, reintrat în atribuţiuni a susţinut că nu a fost informat despre respectiva ordonanţă şi a acuzat o înţelegere între Oprea şi Iohannis, tot acest subiect degenerând într-un lung şir de replici între cei trei.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.