Germania reintroduce o interdicţie asupra demonstraţiilor în landul Saxonia

Poliţia germană verifică identităţile oamenilor în apropierea unui centru de refugiaţi din oraşul estic Heidenau, unde a fost impusă o interdicţie temporară asupra adunărilor publice, 28 august 2015.
Poliţia germană verifică identităţile oamenilor în apropierea unui centru de refugiaţi din oraşul estic Heidenau, unde a fost impusă o interdicţie temporară asupra adunărilor publice, 28 august 2015. (Captură Foto)

Germania a reintrodus o interdicţie asupra adunărilor publice în landul estic tulburat Saxonia, unde au avut loc ciocniri violente în timpul demonstraţiilor anti-imigraţie desfăşurate în ultimele câteva zile.

Un tribunal administrativ din capitala landului Saxonia, Dresda, a decis vineri că o interdicţie impusă anterior asupra protestelor din regiune a fost ilegală.

Totuşi, câteva ore mai târziu, o curte de apel a impus din nou interdicţia pentru acest weekend. Guvernul german a anunţat, de asemenea, că va trimite întăriri pentru forţele de poliţie din Saxonia în urma recentelor mitinguri anti-imigraţie din oraşul Heidenau.

Decizia iniţială de a interzice adunările publice a stârnit critici pe scară largă.

Joerg Radek, vicepreşedintele sindicatului poliţiei germane GdP, a denunţat mişcarea ca fiind “o palmă peste faţa” celor care se opun propagandei extremiste de aripă dreapta.

Zeci de activişti pro-refugiaţi au călătorit de asemenea în Heidenau, scandând “Refugiaţii sunt bineveniţi aici!” şi purtând tricouri pe care era scris sloganul “Nimeni nu este ilegal”.

Vineri, politia locală a raportat un incendiu declanşat la un adăpost pentru refugiaţi din satul Salzhemmendorf, din Saxonia Inferioară, în cadrul căruia atacatorii au aruncat un cocktail Molotov asupra unei foste şcoli care găzduieşte acum refugiaţi.

O femeie şi cei trei copii ai săi care locuiau în adăpost au scăpat fără răni. Trei suspecţi au fost arestaţi pentru acel incident.

Tensiunile au izbucnit iniţial în Heidenau în 21 august după ce un protest organizat de Partidul Naţional Democratic al Germaniei – un partid de extremă dreapta – s-a sfârşit cu ciocniri violente în care au fost răniţi cel puţin 31 de poliţişti.

Recent, Germania a fost martoră la o intensificare a atacurilor violente împotriva refugiaţilor, fiind raportate cel puţin 173 de astfel de incidente în primele 6 luni ale acestui an.

Aceste violenţe au loc în condiţiile în care, conform ministrului german de Interne Thomas de Maiziere, Germania va primi aproximativ 800.000 de refugiaţi în acest an.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.