Germania: puşti de cinci ani găseşte o mică avere

(STR / AFP / Getty Images)

Un copil a găsit în iazul Heideck din Bavaria, nu departe de Nuremberg, o pungă plină de bijuterii estimată la zeci de mii de euro, relatează sâmbătă Rai News.

Părinţii au chemat imediat poliţia, care iniţial a estimat comoara la 10.000 de euro. Dar un purtător de cuvânt al autorităţilor a corectat imediat ştirea: este vorba despre un probabil jaf sau furt cu o valoare mult mai mare, zeci de mii de euro.

Descoperirea datează de vineri seară, când copilul a ieşit să facă o plimbare cu familia. El a fost cel care a observat că ceva strălucea în apă în timp ce încerca să pescuiască ceva din joacă. "Am crezut că era doar ceva din fier", a declarat tatăl presei locale, "dar apoi am văzut că în apă se afla un colier şi multe alte lucruri".

Şi astfel, colier după colier, familia a pescuit o pungă de bijuterii. Este vorba despre "o pradă a unui jaf sau a unui furt", a declarat poliţia. Bijuteriile ar putea fi ale unui magazin de bijuterii din Erlangen, jefuit în luna ianuarie. Dar dacă nimeni nu le pretinde, copilul se poate declara deja bogat la vârstă de cinci ani.