Germania: Primarul din Duisburg are mari probleme cu ţiganii români

Mai mulţi romi au primit despăgubiri de la statul român în urma incidentelor de la Hădăreni
Mai mulţi romi au primit despăgubiri de la statul român în urma incidentelor de la Hădăreni (PHILIPPE HUGUEN/AFP/Getty Images)

Germanii se plâng din nou că imigranţii românii şi bulgarii le creează probleme şi că autorităţile cheltuiesc mulţi bani pentru ajutoare sociale şi întreţinerea ordinii publice în zonele în care locuiesc ţigani.

Prezenţa în Duisburg a imigranţilor români şi bulgari a crescut gradul de criminalitate, a acuzat Soeren Link, primarul oraşului german Duisburg, la un post de televiziune local.

Acelaşi post tv relevă că poliţia locală din mai multe oraşe din Germania a semnalat existenţa unor grupări de crimă organizată formată din cetăţeni rromi de naţionalitate română.

Soeren Link s-a plâns că din cauza imigranţilor români şi bulgari oraşul este murdar şi că primăria trebuie să plătească bani mai mulţi pentru întreţinerea acestora.

„Suntem puternic afectaţi. Imigranţii români şi bulgari provoacă o adevărată debandadă în Duisburg, comit infracţiuni, iar primăria plăteşte aproape 17 milioane de euro anual pentru cheltuieli cu cazarea, procurarea de alimente şi întreţinerea ordinii publice în cartierul unde aceştia s-au aşezat", a afirmat primarul din Duisburg.

Edilul estimează că primăria va plăti şi mai mult pe viitor şi a precizat că nu germanii sunt cei care au provocat situaţia, iar autorităţile nu o pot rezolva singure.

În aceeaşi emisiune TV, primarul a vorbit şi de munţii de gunoaie din apropierea clădirilor în care s-au mutat imigranţii ţigani.

Aceştia îşi trimit copiii la furat, dar tot ei mai şi cer ajutor lunar pentru creşterea copilului, care este în valoare de peste 2.000 de euro, a mai precizat edilul german.

Asociaţia Oraşelor Germane a atras atenţia în luna februarie asupra problemelor sociale cauzate de imigranţii români şi bulgari.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne