Germania îndeamnă la "uniune politică" europeană

Cancelarul german Angela Merkel spune că Europa trebuie să treacă dincolo de moneda euro comună pentru a crea o "uniune politică", în scopul rezolvării crizei datoriei guvernamentale de pe continentâ.
Epoch Times România
08.06.2012

Cancelarul german Angela Merkel spune că Europa trebuie să treacă dincolo de moneda euro comună pentru a crea o "uniune politică", în scopul rezolvării crizei datoriei guvernamentale de pe continent, potrivit unui raport VOA.

Liderul german a declarat joi că guvernele individuale din zona euro a celor 17 naţiuni trebuie să cedeze treptat din puteri către un control european, o propunere discutabilă pe continent. Ea a declarat pentru televiziunea publică germană că o uniune monetară nu este suficientă şi că ţările din zona euro trebuie să adopte politici bugetare comune şi să creeze o uniune fiscală şi, "mai presus de toate, o uniune politică."

Merkel a militat pentru măsuri de austeritate în scopul combaterii crizei datoriilor din zona euro, acum în cel de-al treilea an şi confruntându-se cu provocări noi din partea băncilor slabe spaniole şi incertitudinii politice din Grecia înglobată în datorii. Liderul german, supraveghind economia cea mai robustă a Europei, a ajuns sub presiunea tot mai mare, în această săptămână, din partea preşedintelui american Barack Obama, premierului britanic David Cameron şi altora pentru a ajuta la îndepărtarea stagnării economice de pe continent.

Ea a spus în interviu că "fără finanţe solide, nu există creştere", legând reducerea cheltuielilor de creşterea economică.

Guvernul de la Madrid, care caută ajutor de la vecinii săi europeni pentru a finanţa un plan de salvare de 100 de miliarde de dolari pentru băncile spaniole ce au credite imobiliare toxice, a vândut joi noi obligaţiuni în valoare de 2,6 miliarde de dolari. Dar din cauza stării sale financiare slăbite, Spania va fi obligată să plătească o rată a dobânzii mai mare decât în cazul vânzărilor de creanţă din trecut.

Între timp, Grecia, aflată acum în al cincilea an de recesiune, a raportat că rata şomajului a atins aproape 22 la sută în martie, crescând brusc din aceeaşi lună a anului trecut. Rata şomajului pentru tineri a fost deosebit de mare, de aproape 53 la sută.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor