Germania condamnă la închisoare o femeie de 88 de ani pentru negarea Holocaustului

Un tribunal din Berlin a condamnat-o pe Ursula Haverbeck la şase luni de închisoare pentru că a negat că evreii au fost exterminaţi de către nazişti. Ea nu a petrecut nicio clipă în spatele gratiilor, în ciuda mai multor condamnări precedente.
Ursula Haverbeck (Captură Foto)
Andrei Popescu
17.10.2017

Ursula Haverbeck, în vârstă de 88 de ani, care a fost condamnată de mai multe ori în legătură cu negarea Holocaustului, a fost din nou găsită vinovată, luni, pentru contestarea uciderii în masă a milioane de evrei în timpul regimului nazist din Germania. De această dată, ea nu a recunoscut Holocaustul la un eveniment desfăşurat în Berlin în 30 ianuarie 2016.

De asemenea, Haverbeck va fi judecată din nou în oraşul vestic Detmold în 23 noiembrie. Ea a făcut recurs la două verdicte ale unei instanţe din Detmold pentru incitare la ură, după ce ea a trimis o scrisoare primarului oraşului şi mai multor organizaţii media în care a negat genocidul comis împotriva evreilor în perioada 1941-1945.

La un moment dat, femeia în vârstă de 88 de ani a declarat pentru un post de televiziune că Holocaustul este “cea mai mare şi mai durabilă minciună din istorie”.

Conform legislaţiei germane, incitarea la ură este o infracţiune penală, deseori aplicată persoanelor care neagă sau minimalizează Holocaustul.

Sentinţa poate atrage pedepse cu închisoarea între 3 luni şi 5 ani. Haverbeck nu şi-a ispăşit sentinţele deoarece a făcut apel în toate cazurile, audierile fiind încă în derulare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor