Geoană, Înalt reprezentarea, China şi casa de protocol

Bucharest Forum 2013. În imagine,  Mircea Geoană
Bucharest Forum 2013. În imagine,  Mircea Geoană (Epoch Times România)

Premierul V. Ponta îl va numi pe senatorul PSD Mircea Geoană, în funcţia de Înalt reprezentant al Guvernului pentru proiecte strategice şi diplomaţie publică. Mircea Geoană a confirmat informaţia şi a declarat că va accepta cu plăcere această numire.

Geoană, a cărui profesie de credinţă în ultima vreme este criticarea lui Crin Antonescu la toate posturile Tv, în timp ce suspină că PSD-ul ar trebui să aibă propriul său candidat, candidat pe care n-ar fi rău să-l cheme Mircea iar numele de familie să înceapă cu G, s-a declarat dornic să pună în slujba partidului toată expertiza sa.

"Sunt discuţii despre diverse formule în care să pot să aduc diverse servicii ţării. (...) Dacă va fi nevoie de mine, o voi face fără ezitare, doar să fiu solicitat şi să pot să dau bruma de experienţă şi de contacte pe care le am." a declarat Geoană la Antena 3.

Geoană are contacte numeroase şi la fel de înalte ca poziţia sa. De altfel, domnia sa a pierdut prezidenţialele din 2009, după ce în presă s-a aflat că a luat contact cu Sorin Ovidiu Vîntu, vizitându-l pe controversatul mogul la miez de noapte, după ce îl desfiinţase mediatic anterior.

"Dacă este un loc în echipă îl ocup cu dragă inimă şi îl fac cum am învăţat că se face treaba în politică", a declarat senatorul PSD.

"Am făcut acelaşi lucru şi când nu aveam funcţie şi voi face asta şi acum în noua poziţie. Era nevoie de o funcţie oficială pentru a da o mai mare greutate demersurilor mele", a spus Mircea Geoană la Antena 3.

Pe plan intern, cele mai numeroase demersuri ale lui Mircea Geoană constau în a îl avertiza peste tot pe Crin Antonescu că pierde simpatia electoratului PSD.

"M-am bucurat că un om cu o asemenea experienţă a acceptat să ne sprijine. Nimeni nu îi poate contesta meritele şi nimeni nu poate contesta ceea ce se va întâmpla de mâine încolo şi eu şi consilierii mei avem nevoie de un om cu o asemenea experienţă", a declarat premierul Victor Ponta într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Geoană are o vastă experienţă nu doar în pierdutul de alegeri şi în vizitat interlopi la miezul nopţii ci şi în Flăcări Violet. Dânsul s-a remarcat prin ducerea acuzaţiilor contra lui Băsescu la extrem după ce a explicat cum şeful statului i-a "faultat" în plan ezoteric pe PSD-îşi în alegeri purtând pulovere, cămăşi şi cravate violet.

Pe plan extern, Geoană se pare că este expert în relaţii cu Guvernul Chinez

Un alt motiv vehiculat de presă care ar putea explica brusca promovare a lui Geoană ar fi summitul româno-chinez, Geoană fiind una dintre persoanele care a contribuit la "deschiderea" relaţiei româno-chineze pe vremea când era Preşedinte al Senatului României iar experienţa sa pe acest segment de politică externă ar da bine în faţa diplomaţilor chinezi.

"Simt nevoia alături de ministrul Corlăţean, de consilierii mei, de o persoană cu experienţa şi pregătirea domnului Geoană. M-am bucurat că vrea să ne sprijine în nişte lucruri importante. A fost o serie de evenimente prin care România se pune din nou pe harta Europei şi pe harta lumii”, a explicat premierul Ponta, duminică, la Antena 3, adăugând că "de mai mult timp" a discutat cu domnul Geoană temele importante de politică externă, a declarat ieri premierul Ponta.

Pe plan locativ

Dacă Geoană va primi această funcţie ministerială, va avea dreptul la o locuinţă RA-APPS. Mircea Geoană stă de aproape un deceniu într-o vilă cu etaj şi mansardă a RA-APPS în zona Dorobanţi din Bucureşti.

Timp de cinci ani, Geoană nu a avut nicio funcţie care să mai justifice şederea familiei pe strada Nicolae Cucu Satrostescu, la nr. 3. La cei 55 de ani ai săi, senatorul PSD anunţa recent că se gândeşte să îşi cumpere o casă pentru că s-a săturat să stea cu chirie, informează ziare.com.

De remarcat că în ultima vreme, Geoană poartă foarte des cravate Violet.