Genetician german cere ca persoanele care refuză vaccinul COVID să nu fie primite la tratament de urgenţă în spital

(theleaders-online.com)

Un genetician german sugerează ca persoanelor care refuză să facă vaccinul COVID-19 să li se refuze tratamentul medical de urgenţă.

Wolfram Henn, membru al Consiliului de Etică al Germaniei, a declarat pentru publicaţia Bild că cei care refuză vaccinarea nu ar trebui să poată accesa tratamentele de urgenţă din spitale care tratează faza gravă a bolii.

„Oricine doreşte să refuze vaccinarea direct, ar trebui, de asemenea, să posede întotdeauna un document cu inscripţia: „Nu vreau să fiu vaccinat!”, a spus Henn.

„Vreau să las protecţia împotriva bolii pe seama altora! Vreau, dacă mă îmbolnăvesc, să-mi donez patul de terapie intensivă şi ventilatorul altora”, a adăugat el.

Henn a spus că eficacitatea vaccinurilor a fost dovedită „de un miliard de ori” şi că oamenii ar trebui „să lase la latitudinea experţilor”, în loc să-i asculte pe cei care se opun vaccinării.

„Recomand urgent ca aceşti alarmaţi să meargă la cel mai apropiat spital şi să prezinte teoriile conspiraţiei medicilor şi asistenţilor medicali care tocmai ies complet epuizaţi din secţia de terapie intensivă supraaglomerată”, a afirmat Henn.

Germania, care a fost scena unor proteste masive împotriva măsurilor de restricţionare a libertăţii de mişcare, va rămâne în carantină cel puţin până pe 10 ianuarie.

Cu câteva săptămâni în urmă Angela Merkel a avertizat germanii că va impune măsuri de restricţionare a libertăţii de mişcare şi asociere până când ţara sa nu va avea o imunitate de 60%, dar a nu a dat un termen pentru realizarea acestui deziderat şi nici nu a specificat cum şi dacă se va putea înfăptui acest lucru.

Ideea că răspândirea virusului Wuhan va putea fi oprită de aşa-numita imunitate de turmă a fost piatra de temelie a politicii de sănătate a Suediei în timpul primului val al pandemiei, din primăvara anului 2020. Cu toate acestea, Suedia înregistrează acum o incidenţă mare de infecţii cu virusul Wuhan, lucru care pune sub semnul întrebării eficacitatea abordării.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură