Generalul Oprea: "Vă anunţ că demisionez din Senatul României"

A doua zi după ce mii de oameni au ieşit în stradă în faţa Parlamentului, revoltaţi de faptul că aleşii neamului l-au scăpat pe Gabriel Oprea de urmărirea penală în dosarul morţii poliţistului Bogdan Gigină, fostul vicepremier a anunţat că îşi dă demisia din Senat.
Gabriel Oprea
Gabriel Oprea (Epoch Times România)

Pe fundalul protestelor de stradă, la care au participat mii de oameni, fostul vicepremier Gabriel Oprea a anunţat vineri, pe contul său de Facebook, că îşi dă demisia din Senatul României.

"Nu mă ascund în spatele niciunei imunităţi şi, la fel ca şi familia Gigină, doresc adevărul despre acel accident. Înţeleg că sunt opinii juridice divergente cu privire la posibilitatea reluării votului.

Prin urmare, ca să nu mai existe vreo îndoială, vă anunţ că demisionez din Senatul României. Procedura, conform Regulamentului, se va realiza săptămâna viitoare", a declarat Gabriel Oprea.

După demisia lui Oprea, procurorii DNA vor trebui să-i trimită preşedintelui Klaus Iohannis o solicitare de ridicare a imunităţii fostului ministru de Interne, urmând ca ulterior, după dacă vor primi undă verde, să înceapă urmărirea penală în cazul său.

Cu puţin timp înaintea anunţului făcut de Oprea, preşedintele Iohannis declara că o soluţie pentru detensionarea situaţiei creată de votul Senatului ar fi o eventuală demisia a fostului vicepremier.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne