Game over pentru Zgonea la conducerea Camerei

Exclus din PSD după ce a îndrăznit să-i conteste supremaţia lui Liviu Dragnea, Valeriu Zgonea şi-a luat astăzi adio de la funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.
Valeriu Zgonea
Valeriu Zgonea (Epoch Times România)

UPDATE. Este oficial. Valeriu Zgonea nu mai ocupă funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, după ce plenul a luat act de faptul că şi-a pierdut sprijinul politic în urma excluderii din PSD. Proiectul de hotărâre în acest sens a fost adoptat cu 167 voturi "pentru", 32 "împotrivă" şi o abţinere.

Vicepreşedintele Camerei, pesedistul Florin Iordache, va asigura interimatul, urmând ca PSD să decidă miercuri pe cine va propune în locul lui Zgonea.

* * *

Zilele lui Valeriu Zgonea în fruntea Camerei Deputaţilor s-au terminat. Grupul parlamentar al PSD a solicitat Camerei să ia act, în şedinţa de luni după-amiază, de încetarea de drept a mandatului fostului social-democrat.

"A venit o solicitare din partea grupului PSD, care spune că în prima şedinţă de plen să se constate încetarea de drept a calităţii de preşedinte al Camerei Deputaţilor şi membru al Biroului permanent a lui Valeriu Zgonea. Astăzi (luni — n.r.), imediat, se merge în plen, apoi se va da vot pe o hotărâre privind vacantarea postului de preşedinte al Camerei.

După ce se ia act, ne întrunim în Biroul permanent şi hotărâm pe o perioadă scurtă, până se votează alt preşedinte, cine va prelua interimarul", a declarat secretarul Camerei, Marcel Ciolacu, după şedinţa Biroului permanent, citat de Agerpres.

Surse din Biroul permanent au declarat pentru agenţia de presă că, în cadrul şedinţei de plen a Camerei Deputaţilor, se va lua act de încetarea calităţii de preşedinte a lui Zgonea, apoi se va vota un proiect de hotărâre prin care se vacantează funcţia de preşedinte al forului. În cazul în care va fi cvorum de şedinţă, această hotărâre poate fi votată, în caz contrar se votează pe articole, iar miercuri se dă votul final.

Imediat după şedinţa de plen, Biroul permanent se va întruni din nou pentru a desemna un preşedinte interimar al Camerei, care se pare că va fi deputatul PSD Florin Iordache. Ulterior, urmează ca grupul PSD să propună un nou preşedinte, care va fi votat în plen.

Amintim că, dacă până acum Zgonea reuşise să reziste la şefia Camerei apelând la diverse elemente procedurale, săptămâna trecută social-democraţii au rezolvat problema modificând Regulamentul.

Mai exact, proiectul de modificare care a fost adoptat prevede că funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor încetează în momentul când acesta îşi pierde sprijinul politic sau dacă deputaţii votează revocarea acestuia din funcţie "la propunerea liderului grupului parlamentar care l-a propus".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne