Gabriel Oprea a fost numit premier interimar

Gabriel Oprea
Gabriel Oprea (Epoch Times România)

UPDATE. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat luni "decretul de desemnare a domnului Gabriel Oprea ca prim-ministru interimar al Guvernului României, pe perioada imposibilităţii exercitării atribuţiilor de prim-ministru de către domnul Victor-Viorel Ponta", reiese dintr-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

* * *

Preşedintele Iohannis amână numirea lui Gabriel Oprea ca premier interimar şi-i solicită lui Victor Ponta dovezi medicale care să-i ateste incapacitatea de a-şi exercita funcţia de şef al Guvernului, susţin surse oficiale, potrivit Gândul.info.

Potrivit surselor, cât timp premierul nu a făcut dovada incapacităţii exercitării funcţiei, având intervenţii publice, propunerea sa pentru numirea lui Oprea nu se încadrează în situaţiile prevăzute de Constituţie invocate.

Decizia premierului vine după ce premierul Victor Ponta a anunţat pe Facebook că va mai rămâne în Turcia, pentru controale medicale la genunchi şi i-a cerut şefului statului, printr-o scrisoare publicată în prealabil tot pe Facebook, să-l numească premier interimar pe Gabriel Oprea.

De asemenea, în cursul zilei de luni, preşedintele a avut o discuţie la Cotroceni cu vicepremierul Gabriel Oprea.

Potrivit unor surse din PSD, în această situaţie Victor Ponta îşi va lua concediu medical vreme de o săptămână, pe durata căruia îşi va delega atribuţiile vicepremierului Gabriel Oprea.

De duminică, zi în care Ponta a făcut anunţul prelungirii şederii sale în Turcia, în spaţiul public au început să fie lansate acuze privind un eventual blat între Iohannis, Ponta şi Oprea.

"Propunerea lui Ponta arată că a existat un aranjament anterior. Desemnarea unui prim-ministru interimar este opţiunea preşedintelui, nu a premierului. Ponta a vrut să arate că el a propus şi preşedintele a executat. Poate va avea o surpriză dacă nu e un aranjament. Eu cred însă că aranjamentul a fost înainte de plecarea lui Ponta în Turcia", a declarat duminică Traian Băsescu la postul B1 TV.

Acelaşi Băsescu a afirmat că, dacă ar fi în locul lui Iohannis, el ar fi fost mai exigent şi i-ar fi cerut lui Ponta şi un certificat medical

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne