Fuia: "Planul" de la ministerul Agriculturii e o petardă a lui Ponta să nu se mai discute plagiatul

Epoch Times România
20.07.2012

Fostul ministru al Agriculturii Stelian Fuia a spus că PDL nu are nimic de-a face cu directoarea invocată de Victor Ponta care a trimis o scrisoare tribunalului în dosarul Voiculescu-ICA şi susţine că acest scandal e o acoperire a plagiatului premierului.

"Victor Ponta a încercat azi în modul cel mai josnic să ascundă problema plagiatului cu o petardă. Ce este mai grav este că instituţia premierului, tribuna oficială a guvernului României a ajuns să fie folosită în atacuri politice, abjecte în cadrul unei campanii electorale pe care noi o ducem într-un mod corect", a spus el.

"Doamna Rela Ştefănescu despre care s-a vorbit astăzi nu este şi nu a fost membră PDL. A venit în ministerul Agriculturii cu mulţi ani în urmă din Ministerul Administraţiilor după ce a lucrat cu Paul Dobre. Şi a lucrat în ministerul Agriculturii cu mai mulţi miniştrii liberali începând cu Dan Motreanu, Remeş, a lucrat cu Dacian Cioloş, a lucrat inclusiv cu Ilie Sârbu socrul domnului Victor Ponta”, a completat democrat-liberalul.

El a mai spus că "PDL nu are nicio legătură cu tot ce s-a spus astăzi ( vineri n.r.) de la tribuna oficială a guvernului”. "Primul ministru Ponta a ridicat minciuna la rang de politică de stat în fiecare primind noi confirmări”, a completat pedelistul. "Domnul prim ministru dacă vrea să vorbească despre agricultură ar trebui să vorbească în primul rând despre preţul la pâine care creşte continuu şi va creşte până la sfârşitul anului datorită producţiilor reduse de grâu şi despre subvenţiile în agricultură pe care le-a pus într-un mare risc prin abordarea pe care a avut-o faţă de statul de drept, astfel încât fiecare fermier român are riscul de a pierde 130 de euro pe hectar în anii următori datorită relaţiei proaste pe care guvernul o are cu Comisia Europeană”, a susţinut fostul ministru al Agriculturii.

El a mai spus că pagubele suferite de ICA în urma procesului de privatizare se ridică la 60 de milioane de euro. ,,Am avut zilele acestea acest dosar în justiţie cu ICA (Institutul de Cercetări Agricole n.r.) unde evaluări sunt în jur de 60 de milioane de euro pagubă pe care MADR-ul le-a suferit în procesul de privatizare”, a menţionat democrat-liberalul. Fuia i-a cerut premierului să explice dacă nu cumva există o "incompatibilitate” între Daniel Constantin care îi este ,,dator” lui Dan Voiculescu, acesta aflânduse în proces cu ministerul pe care îl conduce.

"Domnul Ponta nu a explicat încă de ce la numit ministru al Agriculturii pe Daniel Constantin care este încă dator vândut domnului Voiculescu. Îi cerem lui Victor Ponta să spună public dacă nu crede că este o incompatibilitate între un ministru dator unei persoane care se află în proces cu ministerul pe care îl conduce. În acelaşi timp îi cerem domnului ministru Daniel Constantin să ne spună care este starea la zi a datoriei sale pentru Dan Voiculescu având în vedere că salariul de ministru nu acoperă nici deprecierea cursului pentru datoria pe care o are pentru acesta”, a conchis Stelian Fuia.

Victor Ponta a anunţat vineri de la Guvern că Daniel Constantin a "dejucat" un plan al lui Traian Băsescu în legătură cu procesul pe care Ministerul Agriculturii îl are cu Dan Voiculescu. Concret, a acuzat Ponta, directorarea Rela Ştefănescu, adusă de Gheorghe Flutur, a trimis Tribunalului, din proprie iniţiativă, fără acordul ministrului o nouă expertiză, care contrazicea expertizele iniţiale privind prejudiciul în cazul Institutului de Cercetări Alimentare.

”Ieri, dna Director Rela Ştefănescu din Ministerul Agriculturii, un director aflat în funcţie şi adus de către Ministrul Gheorghe Flutur (PDL, n.red.) în 2005, împotriva normelor interne şi împotriva dispoziţiei exprese formate de către Ministrul Agriculturii, a trimis la Tribunalul Bucureşti, secţia I penală, o adresă privind obiecţiuni la raportul de expertiză contabilă judiciară şi cu această ocazie a ataşat în mod illegal o opinie separată a unui expert contabil cu care Ministerul Agriculturii nu are niciu fel de relaţii contractual, o opinie separată care ar fi contrazis opinia iniţială şi expertiza intocmită de către ceilalţi experţi contabili şi depusă deja la dosar”, a spus premierul. Ponta a cerut lui Băsescu şi PDL să se mai abţină de la asemenea diversiuni.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor