Frunzăverde, scapă de închisoare. Instanţa îl obligă să urmeze cursuri de reintegrare în societate

Acuzat că şi-a folosit influenţa pentru a înclina balanţa voturilor în favoarea lui Iohannis în zona de care era responsabil, Sorin Frunzăverde a fost condamnat în mod definitiv la închisoare cu suspendare.
Congresul PNL, 22-23 Febroarie 2013, Bucureşti, România. În imagine, Sorin Frunzăverde (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
25.05.2016

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş Severin, Sorin Frunzăverde, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de patru ani în dosarul în care a fost acuzat de folosire a influenţei în vederea obţinerii unui folos necuvenit la alegerile prezidenţiale din 2014.

Decizia, luată de magistraţii Curţii de Apel Timişoara, este una definitivă. Instanţa îl obligă, de asemenea, pe fostul baron local să urmeze cursuri de reintegrare în societate, acestea urmând să fie organizate de serviciul de probaţiune.

Politicianul a fost acuzat că i-ar fi cerut adjunctului său de la consiliu să facă în aşa fel încât să îi convingă pe primarii din judeţ să obţină cât mai multe voturi pentru candidatul sprijinit de PNL la alegerile prezidenţiale, Klaus Iohannis. Sorin Frunzăverde i-ar fi ameninţat pe primari cu oprirea fondurilor.

Dosarul a fost deschis în contextul alegerilor prezidenţiale, iar la început au fost efectuate mai multe percheziţii, după care Sorin Frunzăverde şi vicepreşedintele CJ Caraş-Severin au fost puşi sub învinuire.

În iulie 2015, Frunzăverde şi subalternul său, Ionesie Ghiorghioni, au fost trimişi în judecată. Frunzăverde a fost acuzat de folosire, de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, a influenţei ori a autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor