Frunzăverde(PNL): Constituţia trebuie reviziută, dar la începutul mandatului următor

Epoch Times România
08.04.2012

Sorin Frunzăverde, vicepreşedintele PNL, consideră că Legea Fundamentală a statului trebuie revizuită, dar la începutul mandatului următor al Parlamentului.

În opinia lui Frunzăverde, primul-ministru ar trebui să fie figura centrală care guvernează, supravegheat de Parlament, iar preşedintele ar trebui să fie ales de Parlament şi să aibă atribuţii reduse faţă de cele actuale. În acest fel, spune vicepreşedintele PNL, vor fi evitate foarte multe dintre situaţiile neplăcute, ca cele care s-au petrecut în această perioadă. Totodată Frunzăverde consideră că e nevoie de un număr mai mic de parlamentari, pentru ca aceştia să aibă "o mai mare greutate" în viaţa publică.

"Trebuie stabilit clar că România este Republică Parlamentară. (...) Constituţia trebuie revizuită, pentru că nu mai corespunde vieţii româneşti de astăzi. Clasa politică nu are dreptul să ignore rezultatele unui referendum însă, România se află într-o situaţie atipică, acest Parlament nu mai are capacitatea să revizuiască Legea fundamentală a statului. În mod normal, în condiţiile în care pe scena românească relaţiile politice sunt cele care sunt, tensionate, de-a dreptul intolerante a unora faţă de alţii, nu se poate revizui o Constituţie. E vorba de încredere, de procedură şi de timp", a spus Sorin Frunzăverde, sâmbătă seara, la postul B1 TV.

Noul vicepreşedinte al PNL a mai precizat că este nevoie şi de o nouă împărţire teritorială administrativă a ţării, "dar una europeană, nu una aventuristă".

"Judeţul există peste tot, chiar dacă sub diferite denumiri. Practic, se crează regiunile, care preiau din atribuţiile ministerelor. Asta înseamnă descentralizare. La nivelul regiunilor se crează acele proiecte de relevanţă regională", a motivat Frunzăverde.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor