Frumuseţe şi mister pe oglinda lacului Covão do Conchos din Serra da Estrela, în Portugalia

Filmare cu drona a gaurii din lacul Covão do Conchos din Serra da Estrela, in Portugalia.
Filmare cu drona a gaurii din lacul Covão do Conchos din Serra da Estrela, in Portugalia. (screenshot Youtube)

La prima vedere pare o imagine ireală, care te trimite cu gândul la tot felul de scenarii, inclusiv acela că ar putea fi o poartă de trecere spre o altă dimensiune.

În realitate, nu este nimic altceva decât o "pâlnie" enormă construită de om în lacul Covão do Conchos din Serra da Estrela, în Portugalia.

Aici, oglinda apei este “spartă” de o cascadă spectaculoasă care arată ca o poartă către o lume paralelă. Pare a fi “gura” unui monstru submarin care înghite totul fără milă. Şi totuşi, această "pâlnie" este activă de peste cincizeci de ani ca parte a unui sistem hidroelectric. Detaliile fantastice le-a adăugat natura, care a dat acestei lucrări de inginerie, o frumuseţe particulară, pe cât de înfricoşătoare, pe atât de atractivă.

"Gaura" din lac este un mic baraj care deviază apele Ribeira das Naves spre Lagoa Comprida printr-un tunel de 1519 metri lungime. Pâlnia are un diametru de 48 de metri, a fost făcută din granit şi ciment şi este capabilă să “înghită” 120 mii de metri cubi de apă. Acest sistem hidroelectric a fost construit în perioada 1912 - 1955.

Frumuseţea lacului a devenit o atracţie turistică pentru oamenii din întreaga lume.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură