Fraze celebre despre Bach

Johann Sebastian Bach este considerat unul dintre cei mai mari compozitori ai tuturor timpurilor.
Johann Sebastian Bach
Johann Sebastian Bach (Wikipedia.org)

Bach face parte din una dintre cele mai fabuloase familii de muzicieni din istorie, cu o lungă tradiţie muzicală. Încadrat în muzica barocului, în timpul vieţii sale era foarte puţin cunoscut, fiind recunoscut mai mult pentru talentul de organist şi nu pentru cel de compozitor. Nu a încercat să inventeze noi forme de muzică, ci doar a combinat cu succes diferite stiluri de muzică naţionale existente şi le-a dezvoltat în piese complexe şi sublime. A compus peste 1100 de lucrări în aproape toate genurile muzicale - inclusiv cantata şi fugă - (cu excepţia operei).

S-a născut şi a murit în Germania (31.03.1685 - 28.07.1750) şi şi-a petrecut întreaga viaţă lucrând ca organist, profesor şi compozitor. A avut peste 20 de copii, dintre care patru au devenit muzicieni renumiţi: Carl Philipp Emanuel, Wilhelm Friedemann, Johann Christoph Friedrich şi Johann Christian.

Cele mai cunoscute fraze ale lui Bach:

"Unde este muzica devoţională, Dumnezeu cu harul Său este întotdeauna prezent."

"Muzica este o armonie agreabilă în onoarea lui Dumnezeu şi desfătarea permisă sufletului."

"Să trăieşti ca să nu fii jenat în cazul în care ceea ce faci este dezvăluit, chiar dacă este o minciună care este dezvăluită".

"Singurul scop şi ultimul motiv pentru toată muzica ar trebui să fie gloria lui Dumnezeu şi uşurarea spiritului".

Citate despre Bach:

"Consider că este inutil să descriu meritele excepţionale ale domnului Bach, de vreme ce faima lui este cunoscută atât în Germania, cât şi în Italia noastră iubită. Vreau doar să spun că ar fi greu să găseşti un profesor mai bun. Astăzi, el putea presupune, pe bună dreptate, că este cel mai bun din întreaga Europă " - Giovanni Battista Martini.

"Ceea ce era Newton ca om de ştiinţă, Bach era ca muzician." - Christian Friedrich Daniel Schubart.

"Când ascult muzica lui Bach, am sentimentul că armonia eternă vorbeşte în sine, deoarece trebuie să se fi întâmplat în sânul lui Dumnezeu cu puţin înainte de crearea lumii". - Johann Wolfgang Goethe.

"Este un artist extraordinar în orga şi ţambal şi nu am întâlnit niciun muzician care a fost în stare să rivalizeze cu el" - Johann Adolf Scheibe.

"Aceasta, muzica lui Bach, este ceva de învăţat." - Wolfgang Amadeus Mozart.

"În pofida iubirii mele faţă de mulţi alţii - printre care Beethoven şi Mozart - nu pot decât să fiu de acord cu Casals: Bach îi domină pe toţi" - Paul Tortelier.

"Iniţial a fost Bach ... şi apoi toţi ceilalţi" - Pau Casals.

"Începutul şi sfârşitul tuturor muzicilor" - Max Reger.

"[Bach este] exponentul celui mai înalt grad de perfecţiune pe care omul îl poate atinge" - Paul Hindemith.

"Niciodată numele sau opera lui Johann Sebastián Bach nu va mai reveni în uitare, oriunde trăieşte spiritul muzicii" - Phillip Spitta.

"Bach vorbeşte Universului, Beethoven, umanităţii şi Chopin fiecăruia dintre noi" - Joaquín Achúcarro.

"Dacă aţi întreba un muzician cine este cel mai aproape de compoziţia impecabilă, cred că consensul general îl va alege pe Johann Sebastian Bach" - Aaron Copland.

Vă propunem să ascultaţi Concert Nr.1 în La minor pentru vioară şi orchestră, de Johann Sebastian Bach.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură