Guvernul Grosu nu a fost învestit din lipsă de cvorum. Deputaţii PSRM-Şor au părăsit sala Parlamentului

Igor Grosu şi echipa sa de Guvern
Igor Grosu şi echipa sa de Guvern (unpaspentru.md)

Deputaţii fracţiunii socialiştilor, ai grupului Pentru Moldova, din care face parte şi Partidul Şor, au părăsit, joi, sala de şedinţe a Parlamentului, astfel încât tentativa de învestire a Cabinetului Grosu a eşuat.

Înaintea şedinţei plenare a Legislativului, aceştia au ţinut briefing-uri de presă în cadrul cărora au anunţat că nu vor acorda vot de încredere candidatului pro-prezidenţial Igor Grosu la funcţia de prim-ministru, echipei sale guvernamentale şi programului de guvernare.

Spicherul Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a constatat inexistenţa cvorumului şi a anunţat o pauză de o oră, după care şedinţa în plen se va relua cu dezbaterea altor subiecte de pe ordinea de zi.

"Sper că mai devreme sau mai târziu Procurorul General va veni şi după ceilalţi", a declarat deputatul PAS Lilian Carp, cu referire la deputaţii care au părăsit sala de şedinţe, menţionând că „băieţii cred că un Guvern poate fi învestit doar cu scopul de a face scheme”.

Maia Sandu şi echipa sa încearcă să aducă oameni noi, aceştia nu cunosc bine cum funcţionează executivul, dar oamenii din Guvernul Grosu sunt personaje noi în viaţa politică şi sunt incoruptibili, a notat analistul politic Anatol Ţurcanu, precizând că noul guvern va trebui să fie unul care va lupta cu corupţia, care să soluţioneze criza pandemică şi cea economică. În caz contrar, se va merge pe calea alegerilor parlamentare anticipate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe