Franţa: Sarkozy este insuportabil, dar oricum mai bun decât Hollande

Francezii nu-l mai iubesc pe Nicolas Sarkozy. Acesta deranjează atât de tare, încât majoritatea francezilor sunt tentaţi să-şi dea votul unui 'om îngrozitor de plictisitor, rupt de realitate' - apparatcikului socialist Francois Hollande, notează cotidianul Die Presse.
Francois Hollande şi Nicolas Sarkozy, rivali la alegerile prezidenţiale din Franţa. (ERIC FEFERBERG/AFP/Getty Images)
Epoch Times România
04.05.2012

Francezii nu-l mai iubesc pe Nicolas Sarkozy. Acesta deranjează atât de tare, încât majoritatea francezilor sunt tentaţi să-şi dea votul unui 'om îngrozitor de plictisitor, rupt de realitate' - apparatcikului socialist Francois Hollande, notează cotidianul Die Presse.

Potrivit Die Presse, Hollande nu poate propune nimic altceva decât o carieră de om nerealizat, plină de înfrângeri, şi o lipsă de experienţă administrativă strigătoare la cer. Cel mai mare merit al lui Hollande este acela că el 'nu este Sarkozy'.

În ceea ce priveşte programul lui Francois Hollande, nimeni nu poate crede că liderul socialist francez se va ţine de cuvânt. De exemplu, cine ar putea crede într-un impozit de 75 la sută pe veniturile de peste 1 milion de euro? În cazul în care acest punct din programul său electoral va fi transpus în viaţă, va începe fuga de capital din Franţa, iar în cazul în care statul francez va oferi 60.000 de posturi în învăţâmânt şi va reduce vârsta de pensionare de la 62 la 60 de ani - vor creşte brusc dobânzile la care se împrumută statul francez.

Organismul de supraveghere al lui Hollande îl reprezintă pieţele. Acestea îi vor fixa rapid un cadru destul de strâns socialistului francez, subliniază cotidianul. Nicolas Sarkozy a conştientizat încă în 2007 că Franţa trebuie să elibereze forţele pieţei, pentru a nu rămâne în urma marilor puteri. Bilanţul celor cinci ani ai preşedinţiei sale nu este spectaculos, însă este mai bun decât consideră unii. Cel puţin Sarkozy a majorat vârsta de pensionare, a demarat o reformă a învăţământului universitar şi a prelungit absurda săptămână de lucru de 35 de ore.

Narcisismul lui Nicolas Sarkozy, gesturile sale superficiale şi lipsa de principialitate sunt aproape insuportabile. Trucul xenofob prin care, mai aproape de finalul campaniei electorale, Sarkozy a încercat să atragă voturi din tabăra alegătorilor de extremă dreaptă este pur şi simplu respingător. Cu toate acestea, Sarkozy gaullistul reprezintă cea mai bună opţiune pentru Franţa. Spre deosebire de concurentul său, Sarkozy nu doreşte să închidă ochii în faţa realităţilor economice actuale, conchide Die Presse.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor