Fotbal: U Cluj şi CFR Cluj aşteaptă fiecare o decizie favorabilă

. (Robert Prezioso / Getty Images)
Epoch Times România
11.05.2012

Echipele Universitatea Cluj şi CFR Cluj aşteaptă fiecare în parte o decizie favorabilă din partea Comisiei de disciplină a Ligii Profesioniste de Fotbal, întrunită vineri pentru a analiza incidentele de la meciul dintre cele două grupări clujene.

 

Reprezentanţii celor două formaţii din Cluj prezenţi la audierile Comisiei de la sediul LPF au declarat ziariştilor că speră să obţină câştig de cauză, după incidentele petrecute pe teren.

Iuliu Mureşan, preşedintele clubului CFR Cluj, a declarat la intrarea la audieri: "Regulamentul este clar. Noi trebuie să obţinem victoria cu scorul de 3-0. Dacă nu vom avea o decizie favorabilă ne vom adresa TAS şi, în acest sens, am pregătit deja un dosar complet. Personal, sper să obţinem titlul de campioni prin punctele care le vom câştiga în următoarele etape pe teren şi să nu mai depindem de decizia comisiei de disciplină.

Felix Grigore, preşedintele Consiliului de administraţie al clubului Universitatea Cluj a spus la rândul său jurnaliştilor: "Sperăm să obţinem decizia favorabilă clubului nostru. Pe de altă parte, suntem şi pentru rejucarea meciului, fie de la scorul de 0-0, fie de la scorul de 0-1. Portarul Mircea Bornescu va fi amendat de clubul nostru, aplicând sancţiunea maximă a regulamentului de ordine interioară - 1.000 de euro".

Portarul Mircea Bornescu şi arbitrul Alexandru Tudor nu au dorit să facă declaraţii la intrarea la comisia de disciplină.

Meciul dintre U Cluj şi CFR Cluj, programat marţi seara, în etapa a 31-a a Ligii I de fotbal, a fost suspendat de arbitrul Tudor în min. 27, din cauza incidentelor dintre jucătorii celor două formaţii. CFR a deschis scorul în min. 25, prin Ricardo Cadu, dintr-un penalty acordat în urma unui duel între Adrian Cristea (U) şi Gabriel Mureşan (CFR). Cadu s-a îndreptat spre suporterii echipei gazdă după gol cu intenţia de a-i provoca, iar portarul Mircea Bornescu (U) l-a bruscat. Ambii jucători au fost eliminaţi. Imaginile au arătat că jucătorul lui CFR a fost lovit, în drumul său spre cabine, de mai multe persoane, printre care şi un maseur al formaţiei Universitatea.

 

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor