Fotbal: Atletico a prezentat madrilenilor trofeul cucerit la Bucureşti

Atletico Madrid, învingătoare miercuri a Europa League la fotbal, a prezentat joi seara trofeul câtorva mii de suporteri madrileni. (JAIME REINA / AFP / GettyImages)
Epoch Times România
11.05.2012

Atletico Madrid, învingătoare miercuri a Europa League la fotbal, a prezentat joi seara trofeul câtorva mii de suporteri madrileni, care şi-au sărbătorit eroii în piaţa Fântânii lui Neptun, loc de celebrare tradiţional a succeselor importante ale echipei.

 

La 2 ani după ce a cucerit acelaşi trofe, Colchoneros (Saltelele, nume dat echipei de zeci de ani, din cauza culorilor echipamentului şi dispunerii acestora), reveniţi de la Bucureşti, unde au învins pe Athletic Bilbao (3-0) în finală, şi-au oferit un veritabil maraton, cu vizitarea Catedralei din Madrid, a primăriei şi a preşedinţiei regiunii, la bordul unui autobuz decapotabil.

"Nici în cele mai frumoase vise nu mi-aş fi închipuit că vor disputa această finală", a declarat Radamel Falcao, autorul unei duble. "Atletico Madrid este o echipă făcută pentru cupe. Nu suntem constanţi, dar jucăm cu inimă", a mărturisit în mijlocul mulţimii Javier Castellano, 28 de ani, venit special din Ciudad Real, la două ore cu trenul de capitala spaniolă, pentru a sărbătorit titlul.

În mijlocul bucuriei, au existat şi câteva înţepături la adresa marelui rival, Real Madrid, campion al Ligii cu mai puţin de o săptămână în urmă. Jucătorii lui Atletico au purtat, astfel, un tricou elocvent: "În timp ce alţii dormeau, noi cuceream Europa", aluzie explicită la eliminarea din semifinalele Ligii campionilor a Realului în faţa formaţiei Bayern Munchen.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor