Fotbal: Trofeul UEFA Champions League a atras circa 8.300 vizitatori în România

Epoch Times România
10.10.2013

Trofeul UEFA Champions League, expus la Bucureşti, Timişoara, Cluj-Napoca şi Braşov, a atras circa 8.300 de vizitatori la nivel naţional, iar amatorii de fotbal au făcut 4.800 de fotografii cu el pe tot parcursul turneului.

UniCredit, organizatorul acestui eveniment, a anunţat joi că râvnitul trofeu a atras circa 8.300 de vizitatori în România.

Trofeul, în greutate de 7,5 kg, este din argint şi e aurit pe interior, are 73,5 cm înălţime şi 46,5 cm lăţime.

Fabio Capello, antrenorul echipei naţionale de fotbal a Rusiei şi ambasador oficial UniCredit pentru UEFA Champions League, a declarat într-o conferinţă de presă: "Mă bucur că am adus în România un trofeu care se vede mai mult la televizor. Simplul fapt că tinerii ating acest trofeu înseamnă mult pentru spectatorii de fotbal".

Fostul internaţional Miodrag Belodedici, ambasador UEFA Champions League Trophy Tour în România, a afirmat că a avut şansa să cucerească de două ori acest trofeu, "cu două stele. Una este Steaua Bucureşti şi cealaltă este Steaua Roşie Belgrad. Pentru mine a fost un vis împlinit să joc şi să ating cupa".

Graham Turner, purtător de cuvânt al UEFA, a explicat iniţiativa acestui turneu al trofeului: "La început, trofeul era returnat la UEFA după 11 luni, timp în care era păstrat ca o piesă de mobilier. Apoi, am văzut care este interesul uriaş faţă de această cupă şi am început să îl prezentăm în lume".

Anca Nuţă, director de comunicare UniCredit Ţiriac Banc, a menţionat că "în afară de trofeu, la Bucureşti a fost organizată o expoziţie cu obiecte din lumea fotbalului. Suporterii au putut face fotografii şi filme, au participat la concursuri".

În prezent, Bayern Munchen este deţinătoarea trofeului, după ce a învins în finală o altă formaţie germană, Borussia Dortmund, cu scorul de 2-1.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor