Fotbal: Paulo Sergio Brito, noul antrenor al echipei CFR Cluj

Portughezul Paul Sergio Bento Brito. (JOHN THYS / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
29.10.2012

Portughezul Paul Sergio Bento Brito este noul antrenor al echipei de fotbal CFR Cluj, după cum a anunţat Arpad Paszkany, patronul campioanei României, la Digi Sport.

Paulo Sérgio (44 ani) a jucat ca atacant la echipe modeste, Olivais Moscavide, Vilafranquense, Belenenses, Paços Ferreira, Salgueiros, Vitória Setúbal, Feirense, Santa Clara, Grenoble, Estoril, Olhanense. Lusitanul a început să antreneze pe Olhanense în 2003, după care apoi a pregătit pe Santa Clara, Beira-Mar, Paços Ferreira, Vitória Guimaraes, Sporting Lisabona şi Heart of Midlothian.

Singura performanţă reuşită ca antrenor a fost câştigarea Cupei Scoţiei cu Hearts anul acesta.

Ioan Andone (52 ani) şi-a reziliat contractul cu CFR 1907 Cluj pe 24 octombrie, după ce preluase formaţia din Gruia în data de 9 aprilie şi a reuşit să câştige campionatul. Andone a mai condus pe CFR în sezonul 2007-2008, când a reuşit eventul.

CFR Cluj a obţinut rezultate excelente în Liga Campionilor, unde a ajuns în grupe, după victorii "duble" cu Slovan Liberec şi FC Basel în tururile preliminare. CFR, cu Andone debutant în Champions League, a reuşit în grupă o victorie cu scorul de 2-0 la Braga, a pierdut acasă cu Manchester United (1-2) şi a remizat la Istanbul, cu Galatasaray (1-1).

CFR Cluj este calificată în optimile de finală ale Cupei României-Timişoreana, fază în care va întâlni miercuri echipa de ligă secundă FC Botoşani, pe teren propriu, prilej cu care poate debuta oficial Paulo Sergio.

În Liga I, campioana se află pe locul 7 după 13 etape, cu 5 victorii, 4 egaluri, 4 eşecuri, golaveraj 24-17, 19 puncte.

CFR Cluj a mai avut doi antrenori portughezi, Antonio Conceicao (aprilie 2009 - noiembrie 2009) şi Jorge Costa (mai 2011 - aprilie 2012).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor