Fotbal: Arbitrul a eliminat 16 jucători la un meci din Uruguay

. (JUAN MABROMATA / AFP / GettyImages)
Epoch Times România
29.10.2012

Un meci din campionatul de fotbal al Uruguayului s-a încheiat cu o bătaie generală între jucători, care a durat câteva minute, arbitrul de centru văzându-se obligat să arate 16 cartonaşe roşii.

Partide dintre Wanderers şi Juventus, disputată duminică în cadrul etapei a 9-a a turneului Apertura, s-a încheiat la egalitate (3-3), însă finalul a fost unul tensionat, în care fiecare echipă a marcat câte un gol în ultimele cinci minute. Imediat după încheierea jocului, în timp ce unii dintre fotbalişti se salutau, alţii au început să se insulte, după care s-au luat la bătaie, moment în care au intervenit în confruntare toţi jucătorii celor două formaţii.

În urma acestui incident, opt dintre jucătorii lui Wanderes au primit cartonaşul roşu din partea arbitrului Leodan Gonzalez, care a eliminat un număr egal de fotbalişti din tabăra adversară. Printre cei eliminaţi de la Wanderers se numără ecuadorianul Richard Mercado, autorul unuia dintre goluri, brazilianul Malaquias Da Silva "Diogo" şi uruguayanul Maximiliano Rodriguez, care a marcat celelalte două goluri ale echipei sale. De la Juventus au văzut roşu, între alţii, Alejandro Reyes, Herbert Collazo şi Miguel Marquez, autorii celor trei goluri.

Responsabilii celor două cluburi au criticat comportamentul jucătorilor lor şi au anunţat că vor lua măsurile de rigoare împotriva bătăuşilor.

Ultimul incident de acest gen din fotbalul uruguayan s-a petrecut în luna mai şi a fost urmat de suspendări mergând până la 5 meciuri împotriva a 17 jucători de la cluburile Cerro şi Cerro Largo.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor