Fotbal: Michel Platini a inaugurat un teren sintetic în cartierul Baicului

Preşedintele Uniunii Europene de Fotbal (UEFA), Michel Platini. (Daniel Mihailescu / EuroFootball / Getty Images)
Epoch Times România
08.05.2012

Preşedintele UEFA Michel Platini, însoţit de Neculai Onţanu, primarul Sectorului 2 şi Mircea Sandu, preşedintele FR de Fotbal, au inaugurat marţi un teren sintetic de fotbal în Parcul Râul Colentina din cartierul Baicului, în urma unei investiţii de 100.000 euro de la UEFA şi 930.000 lei de la bugetul local.

Platini a intrat pe miniterenul de fotbal şi a schimbat câteva mingi cu copiii de la clubul CS Luceafărul Bucureşti.

Primarul Neculai Onţanu a precizat la inaugurare că terenul va purta numele "Michel Platini". "Pentru totdeauna ne vom aminti de acest moment extraordinar din viaţa Bucureştiului, pentru că acest teren va purta numele unuia dintre cei mai mari fotbalişti pe care i-a avut fotbalul internaţional şi mondial. Este o mare onoare să-l avem ca oaspete în cartierul Baicului. De acest teren şi complex sportiv vor beneficia elevii de la şcolile din cartierul Baicului".

Michel Platini şi-a amintit că a început să joace fotbal pe stradă şi acum susţine programe pentru crearea de terenuri. "Vreau să felicit Bucureştiul, pentru că va organiza mâine o finală de Europa League pe un stadion foarte frumos. Cred că fotbalul românesc, îndrăgostiţii de fotbal chiar meritau un asemenea stadion. Am jucat pe vechiul stadion, dar acum este un stadion nou. Îi mulţumesc primarului Onţanu, cât şi preşedintelui FRF, Mircea Sandu, pentru această organizare frumoasă. Rolul UEFA este să-i ajute pe tineri să joace fotbal. Eu am început să joc fotbal pe stradă, dar era mai uşor pentru că nu erau multe maşini. Acum sunt multe maşini pe străzi, nu se mai poate juca, acum suntem obligaţi să creăm facilităţi ca tinerii să aibă unde să joace fotbal. Sunt bucuros că s-a făcut un mic teren de fotbal pentru tinerii din acest cartier şi pentru elevii din şcolile cartierului. Şi poate pe acest teren vor juca tineri care într-o zi vor ajunge la echipa naţională a României".

Mircea Sandu, preşedintele FRF: "Împreună cu primanul Neculai Onţanu am reuşit azi să-l atragem pe Michel Platini să joace un pic fotbal pe acest teren, pe care UEFA a avut bucuria să-l construiască împreună cu primăria şi federaţia. Mă bucur că într-un loc care nu spunea nimic acum 2-3 luni, azi avem un parc de recreere foarte frumos şi un teren de fotbal de care toţi copiii din această zonă se vor bucura".

Neculai Onţanu i-a oferit cu acest prilej lui Michel Platini medalia "Om între oameni" şi "Placheta Primăriei Sectorului 2", în semn de preţuire pentru contribuţia la dezvoltarea sportului de masă la nivel european, încurajarea dezvoltării infrastructurii din România şi din comunitatea Sectorului 2 din Bucureşti. Aceleaşi distincţii i-au fost înmânate şi preşedintelui FRF, Mircea Sandu.

Lucrările la parc şi la terenul cu dimensiunea de 40x20 m au început în primăvară şi au fost finalizate cu o zi înainte de finala Europa League de la Bucureşti. Parcul Râul Colentina mai cuprinde, în afara terenului de fotbal, un spaţiu verde şi alei, un teren de joacă, un spaţiu cu 6 mese de tenis de masă, un loc de parcare etc.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor