Fotbal - Jose Mourinho: Chelsea merită să joace finala, la fel ca Bayern

Antrenorul lui Real Madrid, Jose Mourinho. (Doyle / Getty Images)
Epoch Times România
26.04.2012

Mourinho, antrenorul echipei Real Madrid, eliminată în semifinalele Ligii Campionilor, a pus eşecul din faţa lui Bayern Munchen pe seama ghinionului.

Real Madrid a învins cu 2-1 Bayern Munchen, la capătul celor 90 de minute regulamentare, după care s-a trecut la prelungiri, pentru că scorul a fost identic pentru bavarezi în tur. În prelungiri nu s-a mai marcat, iar germanii s-au impus cu 3-1 la loviturile de departajare.

"Nu am avut noroc. E greu să atingi 2 semifinale în 2 ani şi să nu faci finala. Meritam să învingem. Dincolo de prospeţime, echipa a jucat totuşi bine. Aceşti jucători nu sunt supermen, acela e doar un film. Jucătorii şi-au atins limitele. Barca a jucat un derby şi 2 zile mai târziu a fost eliminată. Nu e uşor. De aceea trebuie preţuite corect echipele care reuşesc duble sau triple", a declarat portughezul după meci.

Mourinho a dat de înţeles că va rămâne la Real, dacă se doreşte continuarea proiectului său. "Dacă vom continua această empatie, acest club şi această echipă mai pot creşte şi progresa. Dacă clubul şi jucătorii cred că eu şi ei pot continua să aducă ceva în plus, voi continua".

Portughezul şi-a exprimat preferinţa pentru Chelsea, în finala de la Munchen. "Sper să fie o finală bună. Vreau ca "Blues" să câştige, dar îi respect pe "Reds". Chelsea a fost eroică. Unii cred că sunt maeştri ai jocului şi se uită de sus la echipe ca ei sau Inter, dar ei nu ştiu nimic despre lucruri ca efort şi caracter. Chelsea merită să fie în finală, la fel ca Bayern".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor