Fotbal: Maradona ameninţă că va pleca de la Al Wasl la finalul sezonului

Diego Maradona (DANIEL GARCIA / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
25.04.2012

Argentinianul Diego Maradona a ameninţat din nou că va părăsi echipa de fotbal Al Wasl, din Emiratele Arabe Unite (EAU), la finalul sezonului, dacă nu i se vor da mai mulţi bani pentru a cumpăra jucători de valoare, transmite AP.

Maradona, care a preluat-o pe Al Wasl în luna mai a anului trecut, a precizat că nu are alte oferte, dar clubul şi-a încălcat promisiunile de a-i pune la dispoziţie 5-6 jucători pe care îi alege el. În consecinţă, Al Wasl nu a câştigat niciun trofeu şi probabil va rata calificarea în Liga Campionilor Asiei pentru sezonul viitor.

"Mă voi întâlni cu Marwan bin Beyat şi cu conducerea lui Al Wasl, în zilele următoare, şi voi decide dacă putem continua împreună. Voi vedea dacă Al Wasl îmi poate satisface unele dintre cerinţe. Dacă nu vor putea, voi pleca în condiţii în care să fie mulţumită toată lumea, dar voi reveni la Dubai ca turist", a spus Maradona.

Nu e prima oară când fostul mare fotbalist a ameninţat cu plecarea din cauza lipsei de valoare din lotul său. În februarie a avertizat că va pleca din cauza bugetului mic de transferuri, dar a avut o întâlnire cu Bin Beyat şi situaţia s-a rezolvat.

Cum Al Wasl se află pe locul 6 în liga EAU, Maradona pare să se fi resemnat cu gândul plecării premature. El le-a declarat reporterilor cât de "trist" va fi să părăsească Dubaiul, dar nu poate accepta să rămână la un club care nu îi permite să se bată la titlu. Dacă va demisiona, Maradona a precizat că mai degrabă va avea grijă de nepotul său Benjamin - al cărui nume îl are tatuat pe braţul drept - decât să preia altă echipă.

"Sunt gata să pleca dacă nu voi primi jucătorii pe care îi doresc. Dacă nu pot să mă bat la titlu, nu am niciun motiv să rămân. Dacă jucătorii sunt prea scumpi sau dacă echipa nu are bani, poate plecarea mea le va uşura misiunea. Vor putea să păstreze banii pentru jucători şi să-i investească altfel", a mai spus Maradona.

Clubul Al Wasl este condus de şeicul Ahmed bin Rashid Al Maktoum, fratele conducătorului Dubaiului. Al Wasl este considerat unul dintre cele mai bogate cluburi din Dubai, dar nu a cucerit niciun trofeu din 2007. Al Wasl are în lot câţiva jucători străini, printre care atacantul uruguayan Juan Olivera şi mijlocaşul Mohammed Reza Khalatberi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor