Fotbal: 5.000 de cadre ale MAI vor asigura ordinea la finala Europa League

Vedere interioară a stadionului Naţional Arena din Bucureşti. (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
26.04.2012

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca a declarat miercuri că 5.000 de cadre ale MAI, dintre care 500 de studenţi, vor veghea la buna desfăşurare a finalei Europa League la fotbal, meci ce se va desfăşura pe data de 9 mai pe Arena Naţională.

"Este un stadion al tuturor românilor şi mă bucur că avem un centru de comandă de o asemenea amplitudine. Este un super stadion şi cine îşi face campanie, greşeşte, pentru că este de neadmis aşa ceva", a afirmat Berca, prezent pe Arena Naţională la o demonstraţie privind modul de acţiune şi intervenţie a structurilor MAI pentru asigurarea desfăşurării în condiţii de siguranţă a finalei menţionate.

El a spus că datoria sa ca ministru este să asigure ordinea şi liniştea publică în ziua şi seara respectivă.

"Sunt câteva mici exerciţii care mi-au fost prezentate, însă sunt elemente de bază în păstrarea ordinii şi liniştii publice. Dacă va mai fi nevoie de suplimentarea de forţe umane nu va fi nicio problemă, dar eu cred că suntem pregătiţi logistic din punct de vedere operativ şi ca resursă umană", a subliniat ministrul Berca.

În ce priveşte siguranţa suporterilor români şi străini, el a spus că aceştia trebuie să beneficieze de protecţia necesară pentru a se simţi confortabil la un astfel de eveniment sportiv.

"Dacă vom avea anumite momente mai tensionate, le vom gestiona, vă asigur", a spus Berca.

Cât priveşte existenţa unor posibile persoane cu potenţial ridicat în tulburarea ordinii publice, Gabriel Berca a spus că există monitorizări pe acest segment.

Potrivit secretarului de stat în MAI, Petre Tobă, în cadrul exerciţiului de miercuri de la Arena Naţională a fost prezentat punctul de comandă integrat care va coordona acţiunea forţelor MAI în interiorul stadionului.

"Acolo avem reprezentate toate forţele: MAI - Poliţie, Jandarmerie, IGSU şi acoperim întreaga competenţă a ministerului, de la menţinerea ordinii şi liniştii publice, până la asigurarea asistenţei medicale de urgenţă", a spus Petre Tobă.

El a mai precizat că în cadrul demonstraţiei au fost prezentate câteva exerciţii, precum o deplasare a unei coloane oficiale, modul de intervenţie într-un eventual incendiu şi modul de intervenţie al jandarmilor, situaţii în care ar fi nevoie de restabilirea ordinii publice.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor