Fotbal: Industriaşul american care vroia să cumpere clubul Glasgow Rangers şi-a retras oferta

Emblema clubului scoţian de fotbal, Glasgow Rangers. (Ian MacNicol / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
09.05.2012

Industriaşul american care dorea să cumpere clubul scoţian de fotbal Glasgow Rangers a anunţat marţi că şi-a retras oferta.

 

Bill Miller, magnat al transporturilor rutiere, fusese desemnat săptămâna trecută drept cel mai bun cumpărător de către administratorii clubului. Însă americanul, după ce a studiat mai îndeaproape starea financiară a clubului, a constatat că datele care îi fuseseră furnizate erau "mult mai optimiste decât în realitate".

Într-un comunicat, Miller a asigurat şi că decizia sa a fost influenţată şi de reacţiile anti-americane pe care le-au provocat oferta sa.

"Neavând nicio intenţie de a afecta negativ viitorul clubului şi după ce am auzit mesajul clar şi puternic al suporterilor lui Rangers (Întoarce-te acasă Yankeule!), i-am informat în scris astăzi pe administratori de decizia mea de a-mi retrage candidatura de cumpărare a clubului Glasgow Ranger", a declarat Miller.

"Sunt profund dezamăgit, deoarece consideram un privilegiu şi o onoare posibilitatea de a face o ofertă pentru unul dintre cluburile de fotbal cele mai legendare din lume", a adăugat el, dorindu-le "toate cele bune fanilor, suporterilor şi angajaţilor lui Glasgow Rangers".

Bill Miller făcuse o ofertă de 11,2 milioane lire sterline (18,1 milioane dolari, 13,8 milioane euro), prevăzând menţinerea echipei conducătoare a clubului.

Glasgow Rangers, confruntată cu o importantă datorie şi aflat în conflict cu fiscul britanic, a pierdut titlul de campioană a Scoţiei în profitul marii sale rivale, Celtic Glasgow.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor