Asistenţa medicală la finala de la Bucureşti

Ambulanţa SMURD, din cadrul Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) (BOGDAN FLORESCU / The Epoch Times)
Epoch Times România
09.05.2012

Două corturi de primiri urgenţe mobile vor fi amplasate la Stadionul Naţional Arena, în timpul finalei Europa League, în cazul în care va fi nevoie de intervenţii medicale, a declarat subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat.

 

"Cele două maşini pentru dezastre, care se transformă în spitale mobile, vor fi la faţa locului (n.r. - Naţional Arena), în cazul în care se întâmplă ceva neprevăzut şi va trebui să tratăm mai multe persoane", a spus Raed Arafat.

De asemenea, aproximativ 8 echipaje SMURD vor fi prezente în cabinetele medicale amenajate pe Naţional Arena, iar 30 de echipaje cu câte două persoane vor fi în interiorul stadionului, printre suporteri, pentru a acorda primul ajutor în caz de nevoie.

Raed Arafat a adăugat că toate zonele din Capitală care sunt amenajate pentru finala Europa League vor fi asigurate cu echipaje de urgenţă.

Şi în Centrul Vechi, două motociclete SMURD vor asigura primul ajutor, la nevoie, alături de echipajele din zonă.

În Bucureşti, Spitalul de Urgenţă Floreasca, Spitalul de Urgenţă Elias şi Spitalul de Urgenţă Municipal vor fi pregătite să primească ambulanţele care transportă pacienţi din preajma Stadionului Naţional Arena şi din zonele amenajate special pentru finala Europa League, iar Spitalul Sf. Pantelimon va fi rezervă.

"Echipajele care vor asigura urgenţele în ziua meciului vor fi de la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, SMURD Bucureşti, Dolj, Cluj, Mureş şi Iaşi, dar şi de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Activitatea acestora nu va fi afectată, cei mobilizaţi fiind suplimentar", a mai spus Arafat.

Acesta a spus că activitatea se desfăşoară împreună cu Ministerul de Interne şi Primăria Generală.

Pentru centrele de comandă sunt repartizate persoane din toate serviciile.

Potrivit lui Raed Arafat, apelurile la 112 din această zonă vor fi transmise în paralel către centrele de comandă din acele părţi pentru a se identifica locul de unde au fost transmise - George Enescu, Piaţa Constituţiei, Centrul istoric sau stadion - pentru rapiditatea intervenţiei.

Finala Europa League la fotbal va avea loc miercuri, 9 mai, pe Arena Naţională din Bucureşti, între formaţiile spaniole Atletico Madrid şi Athletic Bilbao.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor