Fostul consilier juridic al lui Murdoch a fost arestat în scandalul interceptării telefonice

Fostul avocat al News International, Tom Crone, părăsind Royal Courts of Justice, decembrie 2011
Fostul avocat al News International, Tom Crone, părăsind Royal Courts of Justice, decembrie 2011 (Oli Scarff / Getty Images)

Un fost avocat al imperiului mogulului media Rupert Murdoch a fost reţinut joi de poliţie, în legătură cu scandalul interceptării telefonice din Marea Britanie.

Şeful departamentului juridic al News International, Tom Crone, a fost arestat dimineaţă în locuinţa sa, pe baza suspiciunii că ar fi fost implicat într-o conspiraţie de interceptare a comunicaţiilor, şi a fost luat pentru interogatoriu, a raportat mass-media britanică.

Crone a fost descris drept cea de-a 25 persoană ce a fost arestată în cadrul anchetei Operation Weeting, pentru interceptare telefonică.

Crone le-a spus anchetatorilor că interceptarea telefonică de la News of the World, ziarul lui Murdoch, care a fost închis anul trecut, nu s-a extins dincolo de un "singur reporter".

La începutul acestui an, Rupert Murdoch însuşi l-a acuzat pe Crone că muşamalizează scandalul interceptării telefonice.

Crone a ripostat ulterior, spunând că "afirmaţia lui că 'm-am ocupat de o muşamalizare' în ceea ce priveşte interceptarea telefonică, este o minciună sfruntată", a raportat Daily Telegraph.

Rebekah Brooks, fostul director executiv al News International, va apărea luni în instanţă pentru acuzaţii legate de interceptarea telefonică, a raportat Sky News.

Ea este acuzată de conspiraţie în scandalul interceptării telefonice, care a implicat accesarea mesajelor vocale ale unei eleve ucise şi a mai multor celebrităţi şi politicieni.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe