Fostul bancher de la Caja Madrid ajunge la închisoare (revista presei spaniole)

Fostul preşedinte al entităţii financiare Caja Madrid a rămas la închisoare, fără posibilitatea unei cauţiuni, întrucât judecătorul îl cercetează pentru un delict de administraţie neloială şi nereguli la cumpărarea City National Bank din Florida, scriu joi cele mai importante cotidiene spaniole.

Închisoare pentru Miguel Blesa, fostul preşedinte al Caja Madrid, pentru că judecătorul de instrucţie consideră că emailurile interceptate indică un delict de administraţie neloială, precum şi 'risc de fugă' şi distrugerea probelor, scrie cotidianul El Pais.

Cotidianul El Mundo constată că judecătorul îl închide pe Blesa pentru că nu a putut fi convins de explicaţiile inculpatului şi consideră 'îndeosebi de necredibilă' versiunea acestuia cu privire la City National Bank. Publicaţia citată aminteşte că este a doua oară când fostul bancher ajunge la închisoare pentru cumpărarea acestei entităţi bancare, întrucât instanţa consideră că cercetările ar fi afectate dacă el ar fi pus în libertate.

Închisoare fără cauţiune pentru Blesa, în pofida solicitării contrare a procuraturii. Cotidianul ABC semnalează în acelaşi timp că judecătorul caută şi 100 de milioane de euro care ar fi dispărut în cadrul tranzacţiei de cumpărare a City National Bank din Florida.

Blesa intră din nou la închisoare, de data aceasta fără cauţiune, scrie cotidianul La Vanguardia. Judecătorul care instructează cazul consideră că fostul preşedinte de la Caja Madrid cunoştea riscul de a cumpăra banca din Miami.

Cotidianul La Razon scrie de asemenea despre sancţiunea primită de fostul bancher, însă insistă mai mult asupra ştirii oferite de declaraţiile preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso, care susţine că 'Spania nu mai este o dramă'. El a făcut această afirmaţie după ce a arătat că sprijină reformele guvernului condus de Mariano Rajoy. Acesta a spus, la rândul lui, remarcă La Razon, că exclude o creştere generală a TVA, anunţând totodată o reformă completă a sistemului fiscal.

Criza îi loveşte pe copii în Catalonia, după cum anunţă cotidianul catalan El Periodico. Acesta lansează un semnal de alarmă pentru salvarea burselor la cantinele şcolare, după ce părinţii şi serviciile sociale au cerut ca aceste ajutoare să fie mai îndreptăţite şi mai bine dotate, mai ales prin prisma combaterii malnutriţiei infantile.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe