Fostul astronaut Buzz Aldrin evacuat de la o bază din Antarctica

Buzz Aldrin, 12 septembrie 2016 în New York
Buzz Aldrin, 12 septembrie 2016 în New York (Thos Robinson/Getty Images for The Buoniconti Fund)

Celebrul astronaut Buzz Aldrin, cel de-al doilea om care a ajuns pe Lună, a fost evacuat de la o bază din Antarctica, după ce sănătatea acestuia s-a deteriorat brusc.

Fostul astronaut, acum în vârstă de 86 de ani, a fost evacuat la o bază din Noua Zeelandă.

Aldrin acuză pleurezie şi răspunde bine la tratament. Cauzele declanşării episodului sunt însă necunoscute, şi de asemenea circumstanţele călătoriei lui Aldrin în Antarctica.

Aldrin a fost transportat de la o bază de cercetare a SUA din Antarctica spre oraşul Christchurch din New Zeeland.

În ultima perioadă Antarctica a fost vizitată de numeroase personalităţi. Patriarhul Kirill a vizitat zona în mod surprinzător în februarie 2016, urmat de preşedintele american Barack Obama, care şi-a rupt două zile în timpul unei vizite oficiale în Argentina, pentru a vizita Antarctica "în scop turistic".

Cea mai bizară vizită a fost însă efectuată de John Kerry în perioada 5-12 noiembrie, cu puţin înainte de alegerile prezidenţiale din SUA, care au zguduit comunitatea politică internaţională.

Cutremurul care a lovit Noua Zeelandă în 13 noiembrie l-a prins pe John Kerry în Christchurch.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe