Fosta şefă DIICOT, pensionară la 48 de ani. Preşedintele Iohannis i-a semnat decretul de eliberare din funcţie

Giorgiana Hosu (realitatea.net)
D.B.
01.07.2021

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de eliberare din funcţie, ca urmare a pensionării, a fostei şefe DIICOT Elena-Giorgiana Hosu, informează Administraţia prezidenţială într-un comunicat publicat pe site-ul oficial al preşedinţiei.

Totodată, şeful statului a semnat joi decrete de eliberare din funcţie a altor 11 magistraţi. Reamintim că Giorgiana Hosu, fosta şefă DIICOT în al cărei mandat dosarul "10 August" a suferit o clasare ruşinoasă, devine astfel o tânără pensionară specială, după ce Secţia pentru procurori a CSM i-a transmis, marţi, preşedintelui Klaus Iohannis propunerea de eliberare din funcţie prin pensionare a acesteia, la doar 48 de ani.

„Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, după suplimentarea ordinii de zi, a hotărât înaintarea către preşedintele României a propunerii privind eliberarea din funcţie, prin pensionare, începând cu data de 01.07.2021, a doamnei Hosu Elena Giorgiana, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (unanimitate)”, se arată în decizia secţiei de procurori a CSM.

Hosu a demisionat de la şefia DIICOT în septembrie 2020, după ce soţul ei, fostul poliţist Dan Hosu, a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la trei ani închisoare cu suspendare în dosarul Carpatica Asig, pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la acces ilegal la un sistem informatic şi instigare la folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii.

Până la momentul respectiv, Hosu s-a ţinut de scaun, deşi societatea civilă îi cerea puternic demisia după clasarea ruşinoasă a acelei părţi din dosarul "10 August" care viza acuzaţiile aduse şefilor Jandarmeriei. Spunem "ruşinoasă" pentru că ulterior s-a dovedit că procurorul care a decis clasarea a audiat doar 4 martori, ţinând dosarul, practic, în nelucrare, iar argumentele invocate pentru exonerarea de răspundere a şefilor Jandarmeriei păreau luate din emisiunile postului Antena 3. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor