Forumul ruso-german 'Dialogul de la Petersburg', amânat din nou de Merkel, din cauza crizei din Ucraina

Cancelarul german Angela Merkel.
Cancelarul german Angela Merkel. (JOHANNES EISELE / AFP / Getty Images)

Forumul reprezentanţilor societăţilor civile din Rusia şi Germania, 'Dialogul de la Petersburg', a fost din nou amânat din cauza situaţiei din Ucraina, informează agenţia de presă Unian.

Această decizie a fost luată la solicitarea cancelarului federal german Angela Merkel, a precizat copreşedintele forumului Lothar de Maiziere, într-un interviu publicat de cotidianul german Frankfurter Allgemeine Zeitung la 21 noiembrie.

Cancelaria Angelei Merkel s-a adresat cu 'rugămintea insistentă' de a anunla evenimentul planificat pentru săptămâna viitoare, din cauza 'acutizării situaţiei politice', a subliniat De Maiziere, citat de Deutsche Welle. 'Am fost nevoit să satisfac această solicitare, ceea ce am făcut fără mare entuziasm', a recunoscut copreşedintele forumului, potrivit DPA.

În acelaşi timp, Lothar de Maiziere a anunţat că reuniunea conducerii germane şi ruse a forumului 'Dialogul de la Petersburg' ar trebui să se desfăşoare la începutul lui decembrie, la München.

'Dialogul de la Petersburg' a fost lansat de Gerhard Schroeder şi Vladimir Putin în 2001, cu scopul de a consolida relaţiile dintre cele două ţări în toate domeniile.

De la începutul conflictului armat din estul Ucrainei, dintre forţele militare ucrainene şi rebeli separatişti proruşi, au murit peste 4.000 de oameni, aproximativ 10.000 de persoane au fost rănite şi alte câteva sute de mii au fost nevoite să-şi părăsească locuinţele.