Forţele siriene deschid focul asupra persoanelor care aclamau ONU

Se pare că forţele siriene de securitate au ucis doi oameni în partea de est a ţării, când i-au întâmpinat pe observatorii Naţiunilor Unite.
Colonelul marocan Ahmed Himmiche, şeful echipei de observatori ONU (dr), vorbeşte cu generalul-locotenent senegalez Babacar Gaye, consilier militar al Secretarului General al ONU (stânga) în Zabadani, nord-vestul Damascului la 20 mai. (- / AFP / GettyImages)
Alex Johnston
23.05.2012

Se pare că forţele siriene de securitate au ucis marţi doi oameni în partea de est a ţării, când au ieşit pentru a-i primi pe observatorii Naţiunilor Unite.

"De îndată ce convoiul ONU a intrat în Al -Busaira, o mulţime jubilând de sute de persoane a ieşit să-i întâmpine. La doar câteva minute după aceea s-a deschis focul asupra lor", a declarat Abu Laila, un oficial al Armatei Siriene rebele pentru Eliberare, pentru Reuters.

Laila a spus că "Observatorii au plecat imediat din Al -Busaira. I-am chemat înapoi, dar au refuzat să vină", adăugând că luptele între forţele de securitate siriene şi luptătorii rebeli continuă în oraş.

Cu toate acestea, un purtător de cuvânt al ONU a declarat că observatorii nu au văzut pe nimeni împuşcat, dar au auzit focuri de armă.

"Un grup de săteni din altă parte au urmat patrula ONU până în al-Busaira, care este controlat de guvern. Ei au fost rugaţi să nu urmeze patrula în oraş", a declarat pentru Reuters un purtător de cuvânt.

"Echipa a ieşit printr-un alt punct de control, pentru a evita orice contact între armată şi săteni, iar de acolo au auzit arme grele", a adăugat purtătorul de cuvânt.

Vestea vine când alte 33 de persoane au fost ucise marţi în Siria, potrivit unui raport zilnic al reţelei activiste şi anume Comitetele Locale de Coordonare. În suburbiile Damascului, s-au auzit "focuri puternice produse de arme automate sau trase de lunetişti" lângă una dintre moscheile locale, a relatat reţeaua.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor