Activiştii: Trupele siriene au ucis 34 de persoane din Hama

Un grup sirian pentru drepturile omului susţine că forţele de securitate au atacat un oraş rebel din provincia centrală a ţării, Hama, omorând 34 de persoane, inclusiv copii, conform rapoartelor Reuters, AFP şi VOA.
Epoch Times România
21.05.2012

Un grup sirian pentru drepturile omului susţine că forţele de securitate au atacat un oraş rebel din provincia centrală a ţării, Hama, omorând 34 de persoane, inclusiv copii, conform rapoartelor Reuters, AFP şi VOA.

Observatorul Sirian al Drepturilor Omului din Marea Britanie susţine că artilerie şi focuri de armă iniţiate de forţele guvernamentale au lovit oraşul Souran, duminică. Nu au fost confirmări independente pentru niciun fel de victime.

În altă parte, o bombă de la marginea drumului a explodat lângă o echipă de oficiali şi jurnalişti ONU, care vizitau suburbia Douma din Damasc. Nimeni nu a fost rănit în explozia, care a avut loc la aproximativ 150 de metri distanţă de grup, din care făceau parte şi şeful echipei ONU de menţinere a păcii, Herve Ladsous şi şeful echipei de observatori ONU în Siria, General-maiorul Robert Mood.

Un oficial sirian de securitate a declarat că unele persoane înarmate au fost active în Douma înainte de explozie, atacând şi rănind aproximativ 30 de forţe de securitate. Luptele recente dintre forţele guvernamentale şi rebeli au lăsat străzile districtului în mare parte părăsite. Douma a fost un important centru al revoltei ce durează de 14 luni, împotriva regimului preşedintelui Siriei, Bashar al-Assad, ce durează de 11 de ani.

Doi colaboratori seniori ai lui Assad au apărut duminică la televiziunea de stat pentru a denunţa afirmaţiile conform cărora i-au asasinat rebelii. Rebelii au postat afirmaţiile pe internet, spunând că au ucis mai mulţi oficiali de rang înalt, inclusiv pe ministrul de interne Mohammad al-Shaar şi pe fostul ministru al apărării Turkmani Hassan, într-un atac sofisticat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor