Şapte morţi şi peste 100 de răniţi, într-un atentat din Siria

Colonelul Ahmed Himmiche (S), şeful observatorilor din Siria, părăsind hotelul său din Damasc pentru a inspecta părţi din teritoriul sirian lovit de tulburări, 25 aprilie 2012 (Louai Beshara / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
19.05.2012

Cel puţin şapte persoane şi-au pierdut viaţa şi peste 100 au fost rănite într-un atentat cu maşină-capcană care a avut loc sâmbătă în oraşul Deir Ezzor, în estul Siriei, lângă un sediu al serviciilor militare de informaţii.

Un purtător de cuvânt al Ministerului sirian de Externe a afirmat că în atentatul care a avut loc în cartierul Massaken Ghazi Ayyach s-au utilizat 500 de kg de explozibili. Purtătorul de cuvânt Jihad Makdissi a mai precizat, pe contul său de Twitter, că un grup de observatori ai ONU a inspectat locul atacului.

Imagini filmate după atac arată clădiri distruse, unele încă în flăcări, şi maşini arse. O coloană înaltă de fum s-a ridicat deasupra oraşului. Atentatul nu a fost revendicat încă, dar poartă amprenta Al-Qaeda.  Opoziţia siriană a acuzat, însă, regimul preşedintelui Bashar al-Assad că a pus la cale atentatul de sâmbătă, precum şi toate “atentatele criminale” care au zguduit Siria în ultima vreme.

Numărul atentatelor a crescut anul acesta în Siria. Săptămâna trecută, un atac cu bombă s-a soldat cu 55 de morţi la Damasc.

Siria este de mai bine de un an scena unor revolte violente. Potrivit ONU, ciocnirile dintre forţele de ordine şi protestatarii regimului Al-Assad s-au soldat cu peste 9.000 de morţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor