FMI aprobă Ucrainei un bailout în valoare de 1 miliard USD

Fondul Monetar Internaţional a fost de acord să ofere un pachet de salvare financiară (bailout) Ucrainei. Anunţul a fost făcut la o zi după ce un nou acord de încetare a focului a fost făcut cunoscut în partea estică a ţării.
Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko.
Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko. (Captură Foto)

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a salutat joi decizia FMI de a continua un program de salvare financiară suspendat de o perioadă de timp îndelungată care va ajute ţara est-europeană să îşi revină economic.

FMI va plăti Kievului o sumă suplimentară de 1 miliard de dolari (889,3 milioane de euro), primul pachet financiar al fondului pentru Ucraina de la suspendarea în august 2015 a unui program de bailout în valoare de 17,5 miliarde de dolari. Ultima acţiune ridică suma totală plătită Ucrainei de FMI la 7,62 miliarde de dolari.

“Decizia luată de FMI este o dovadă că lumea recunoaşte faptul că reformele au loc în Ucraina, că schimbări reale şi pozitive au loc în Ucraina, şi că ţara se îndreaptă în direcţia potrivită”, a susţinut Poroşenko într-o declaraţie.

În luna februarie, directorul FMI Christine Lagarde a cerut Kievului să lanseze reformeşe anticorupţie şi economice înainte ca organizaţia să reia programul de bailout. Recenta decizie a fondului de a continua programul a fost luată în ciuda eşecului Kievului de a respecta unele dintre obiectivele propuse, a declarat comitetul executiv al FMI.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe