Florin Iordache, acuzat de plagiat masiv. Autoritatea în drept urmează să intre în acţiune

Teza de doctorat a fostului ministru al Justiţiei Florin Iordache urmează să fie analizată de CNATDCU, asupra lucrării planând suspiciuni de plagiat masiv.
Florin Iordache
Florin Iordache (Florin Chirila/Epoch Times)

Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare urmează - sau cel puţin are obligaţia de a o face - să analizeze teza de doctorat a deputatului PSD Florin Iordache, după ce dovezi care arată că teza este un plagiat, depuse de Newsweek România, au fost considerate valide.

Potrivit sursei citate, din analiza tezei de doctorat a fostului ministru al Justiţiei, susţinută, culmea, în Republica Moldova, în condiţiile în care la vremea respectivă (2007) era deputat de Bucureşti, reiese că Iordache a plagiat masiv, blocuri mari de text, fără să indice sursa şi fără să folosească vreodată ghilimele. Iordache a furat din numeroase surse, majoritatea acestora fiind unele neacademice.

"Astfel, Iordache a copiat pagini întregi dintr-un interviu-fluviu pe care Mihai Răzvan Ungureanu, pe atunci ministru de Externe, l-a acordat imediat după intrarea în Uniunea Europeană. Nu a menţionat niciunde sursa", arată Newsweek.

În consecinţă, urmează ca CNATDCU să constituie o Comisie din specialişti în drept pentru a analiza teza de doctorat, care urmează să dea un verdict de plagiat sau neplagiat. Verdictul trebuie, ulterior, votat în Consiliul CNATDCU, care decide dacă retrage sau nu titlul de doctor al lui Iordache.

Articolul integral poate fi citit aici.