Florentin Pandele, "spălat" şi el de acuzaţia de plagiat

Nici nu s-a aflat bine în presă că fostul ministru Petre Tobă a fost "spălat" de acuzaţia de plagiat de o comisie din cadrul Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare, că a şi venit a doua surpriză a zilei.
Florentin Pandele
Florentin Pandele (Facebook.com/Florentin Pandele)

O comisie de lucru din cadrul Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) a stabilit că acuzaţiile de plagiat care îl vizează pe primarul oraşului Voluntari, Florentin Pandele, nu se susţin.

Ca şi în cazul Tobă, comisia a recomandat păstrarea titlului de doctor în cazul lui Florentin Pandele, respingând acuzaţiile potrivit cărora edilul şi-a plagiat cel puţin o treime din teza respectivă (detalii despre motivele invocate aici).

Raportul a primit undă verde şi din partea Comisiei de Ştiinţe Militare, Informaţii şi Ordine Publică şi urmează acum să fie supus votului final în cadrul Consiliului General al CNATDCU.

Florentin Pandele, absolvent al Universităţii Naţionale de Apărare, a primit titlul de Doctor în Ştiinţe Militare în 2008, sub conducerea prof. univ. dr. Vasile Mihail Ozunu, actualul director al Colegiului Naţional de Apărare şi fost secretar de stat în Ministerul Apărării în mandatul lui Gabriel Oprea (de altfel, a făcut parte din comisia care, în 2001, i-a acordat lui Oprea titlul de profesor universitar).

Teza de doctorat a lui Pandele a fost analizată de jurnalista Iulia Marin care a ajuns la concluzia că peste o treime este copiată grosolan din alte surse.