Firma Mariei Grapini, promovată peste hotare pe banii statului

Maria Grapini (Epoch Times România)
Loredana Diacu
07.02.2015

Firma Mariei Grapini, fost ministru delegat pentru întreprinderi mici şi mijlocii, mediu de afaceri şi turism în Guvernul Ponta II, actualmente europarlamentar PC este promovată an de an la cel mai important târg de produse textile din lume pe banii statului, potrivit postului B1 TV.

Potrivit sursei citate, situaţia este cu atât mai ciudată cu cât Pasmatex, firmă patronată de europarlamentarul PC, are rezultate financiare dezastruoase, în ciuda faptului că Ministerul Economiei are grijă să îi asigure cheltuielile de marketing.

Potrivit datelor raportate la Finanţe, Pasmatex Conf Internaţional SA, producător de lenjerie de corp, a avut în 2013 pierderi de peste 1 milion de lei, în timp ce Pasmatex SA, fabricant de alte articole textile a raportat pierderi de peste 400 de mii de lei şi datorii de 4 milioane de lei.

Cu toate acestea, în ultimii 10 ani, Pasmatex nu a lipsit niciodată de la târgul din Frankfurt, lucru care nu s-a mai întâmplat cu nicio altă firmă, mai precizează B1 TV.

Maria Grapini şi-a cumpărat prima firmă de textile în 1994. Anterior numirii sale ca ministru în Guvernul Ponta II, Grapini deţinea funcţiile de ambasador al Antreprenoriatului Feminin din România, Consul Onorific al Republicii India în România, Preşedinte de Onoare al Asociaţiei Seniorilor din municipiul Timişoara, Membru Rotary Club Ripensis Timişoara, Membru al Asociaţiei Generale a Inginerilor din România, Membru în Consiliul Naţional al Exportatorilor, preşedintele Federaţiei Patronale din Industria Uşoară (FEPAIUS), precum şi preşedinte al Asociaţiei Femeilor Antreprenor din România.

Grapini a demisionat din Guvern pentru a candida ca europarlamentar pe listele PC, partid al cărui fondator, Dan Voiculescu, este închis pentru fapte de corupţie.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor