Firmă de strategie din spatele lui Trump şi al Brexit, în România

Războiul geopolitic subteran dintre aripile neo-liberală şi conservatoare (să spunem Soroş - Trump, deşi simplificarea este grosieră) americane, ajunge în România. RISE dezvăluie fondarea unei firme care a contribuit la Brexit şi la victoria lui Trump în România.
(Captură Foto)

Firma londoneză care a contribuit la victoria lui Donald Trump şi la Brexit a fost adusă în România de fiul unuia dintre primii politicieni de rang înalt care au ajuns la puşcărie pentru corupţie.

Strategic Communication Laboratories (SCL Marea Britanie) este o firmă britanică care foloseşte tehnici de dezinformare specifice teatrelor de operaţiuni militare şi care pretinde că poate influenţa opinia publică şi rezultatele alegerilor electorale, folosindu-se de profilarea psihologică a alegătorilor cu ajutorul datelor strânse de pe reţele sociale.

Compania şi subsidiarele sale au câştigat notorietate globală după ce au lucrat pentru campania care a dus la Brexit cât şi pentru Donald Trump, devenit preşedinte al Statelor Unite.

Compania britanică este însă activă în România încă de acum şase ani când a înfiinţat o filială la .... Baia Mare, în Maramureş.

Firma a fost adusă în România de fiul unuia dintre primii politicieni importanţi care a ajuns după gratii în urma campaniei anti-corupţie. Anul acesta, SCL şi-a făcut o nouă intrare pe scena românească, din nou în contextul activităţilor desfăşurate de procurorii anti-corupţie.

Pentru a citi în continuare investigaţia intraţi aici.