Firmă a Primăriei Capitalei cheltuie 520.000 euro pe 15 BMW-uri electrice pentru un "business" cu rezultate ţinute la secret

Flota de maşini electrice de la Compania Municipală Managementul Transportului
Flota de maşini electrice de la Compania Municipală Managementul Transportului (g4media.ro)

O firmă înfiinţată de Primăria Capitalei – Compania Municipală Managementul Transportului – a cheltuit peste o jumătate de milion de euro pentru achiziţionarea a 15 autoturisme BMW i3, 13 dintre ele fiind date înspre închiriere. Compania refuză să dezvăluie ce profit a făcut din această afacere, potrivit G4Media.ro.

Compania Municipală Managementul Transportului a plătit 520.000 de euro pe cele 15 BMW-uri electrice. Pentru a închiria una dintre cele 13 automobile puse la dispoziţia lor, bucureştenii trebuie să plătească aproximativ 100 lei pe oră, sumă pe care nu multă lume şi-o poate permite.

Deşi G4Media.ro a cerut firmei să comunice care este câştigul adus la bugetul local prin această afacere, Compania Municipală a evitat să ofere unele răspunsuri şi s-a limitat în a transmite doar următoarele informaţii: “Costul închirierii unei maşini este cel practicat de aplicaţia BCR ego, însă închirierea nu este condiţionată de posesia unui card BCR, orice conducător auto ce posedă un card bancar poate închiria autoturismele care sunt disponibile 24/24, 7/7”.

Compania Municipală Managementul Transportului este una dintre cele 22 de companii municipale căreia Curtea de Apel Bucureşti i-a anulat hotărârea de înfiinţare. În mai 2019, firma avea 35 de angajaţi şi prognoza ca până la finalul anului să aibă 87. De asemenea, în 2018, firma a înregistrat pierderi de 370.000 euro (1,7 milioane de lei).

De asemenea, pe site-ul său oficial, firma şi-a declarat ca obiectiv faptul că doreşte să efectueze “toate demersurile pentru identificarea problemelor actuale ale sistemului de transport public din Municipiul Bucureşti şi de a implementa soluţii rapide şi eficiente pentru eliminarea acestora”.

Articolul integral poate fi accesat aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne