Firea pune jandarmii şi deţinuţii la lopată

Beneficiind de sprijinul Guvernului, Gabriela Firea îi va scoate pe deţinuţi şi jandarmi să deszăpezească străduţele secundare şi trotuarele care nu aparţin agenţilor economici şi asociaţiilor de proprietari.
Gabriela Firea-Primar General Bucuresti
Gabriela Firea-Primar General Bucuresti (Florin Chirila/Epoch Times)

Cum firmele de salubritate au asigurat deszăpezirea în proporţie de doar circa 40%, deţinuţii şi jandarmii vor fi scoşi să deszăpezească străzile din Bucureşti, a anunţat luni primarul general, Gabriela Firea.

La comandamentul de iarnă organizat luni, după zăpezile ce au îngropat oraşul, edilul a anunţat că, în perioada următoare, deszăpezirea trotuarelor şi a străzilor secundare va fi asigurată de deţinuţi şi jandarmi, pentru care urmează să se apeleze la Ministerul Afacerilor Interne (MAI), Ministerul de Justiţie şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP).

"Având în vedere controlul personal pe care l-am făcut, (...) în ceea ce priveşte mult discutatele deszăpeziri de pe străduţele secundare şi de pe trotuare, vom lua legătura cu doamna ministru de Interne, cu domnul ministru al Justiţiei, cu domnul director general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor din România, care ne vor sprijini cu deţinuţi şi jandarmi pentru a reuşi să deszăpezim toate trotuarele şi străduţele secundare într-un procent mult mai mare decât s-a făcut acum şi anume circa 40 la sută, considerabil mai mult faţă de anii trecuţi", a susţinut Firea, citată de gândul.info.

Primarul a mai ţinut să precizeze că soluţia este una de criză, urmând ca de anul viitor operatorii de salubritate să îşi asume exigenţele impuse şi să asigure deszăpezirea şi în zonele secundare.

Totodată, Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti şi poliţiile de sector urmează să împartă, începând de astăzi, somaţii către operatorii economici şi asociaţiile de proprietari care nu vor asigura deszăpezirea în spaţiile care le aparţin. Cei ce nu vor trece rapid la lopată, vor fi amendaţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne