Banul public, încotro? Firea şi-a plimbat stilista şi prietenele în Israel, pe banii Primăriei

Gabriela Firea şi-a luat şapte consilieri în Israel, într-o excursie ce a costat aproape 17.000 de euro. Printre însoţitorii primăriţei s-au numărat prietene ale acesteia plus mâna dreaptă a lui Pandele la primăria din Voluntari.
Gabriela Firea
Gabriela Firea (Florin Chirila/Epoch Times)

Primarul general al Bucureştiului şi un întreg alai de consilieri personali s-au plimbat la Viena şi Ierusalim, pe banii publici, relatează România Liberă. Printre experţii plimbaţi de Firea se regăsesc: o scriitoare prietenă cu primăriţa de 20 de ani, o fostă stilistă la Antena 3, un fost director de la RA-APPS, precum şi Speranţa Cliseru, considerată mâna dreaptă a lui Florentin Pandele. În excursia din Ierusalim şi-a făcut apariţia şi primarul din Voluntari, Pandele, cel care, ulterior, era filmat agresând un cetăţean într-o parcare. Merită menţionat că Pandele şi-ar fi plătit personal transportul şi cazarea.

Concret, printre cei ce au însoţit-o pe Firea în delegaţie s-au numărat, potrivit sursei citate, prietenele sale, transformate peste noapte în consilieri personali la Primăria Municipiului Bucureşti (PMB). Delegaţia condusă de edil s-a cazat pentru trei nopţi la hotelul de lux Waldorf Astoria, din Ierusalim, unde o cameră costă 500 de euro pe noapte. Practic, pentru fiecare consilier s-a plătit în jur de 1.500 euro pentru trei nopţi de somn. La final, hotelul a emis o factură de 52.355 lei, adică în jur 12.000 euro. Pe lângă aceşti bani, s-au mai cheltuit 18.310 lei pentru transport, 248 lei pentru asigurări de sănătate şi 940 USD pentru diurnă.

Din această excursie nu a lipsit nici primarul Voluntariului şi soţul Gabrielei Firea, care şi-ar fi plătit, totuşi, personal cheltuielile.

Articolul integral poate fi citit aici