Banul public, încotro? Firea şi-a plimbat stilista şi prietenele în Israel, pe banii Primăriei

Gabriela Firea şi-a luat şapte consilieri în Israel, într-o excursie ce a costat aproape 17.000 de euro. Printre însoţitorii primăriţei s-au numărat prietene ale acesteia plus mâna dreaptă a lui Pandele la primăria din Voluntari.
Gabriela Firea
Gabriela Firea (Florin Chirila/Epoch Times)

Primarul general al Bucureştiului şi un întreg alai de consilieri personali s-au plimbat la Viena şi Ierusalim, pe banii publici, relatează România Liberă. Printre experţii plimbaţi de Firea se regăsesc: o scriitoare prietenă cu primăriţa de 20 de ani, o fostă stilistă la Antena 3, un fost director de la RA-APPS, precum şi Speranţa Cliseru, considerată mâna dreaptă a lui Florentin Pandele. În excursia din Ierusalim şi-a făcut apariţia şi primarul din Voluntari, Pandele, cel care, ulterior, era filmat agresând un cetăţean într-o parcare. Merită menţionat că Pandele şi-ar fi plătit personal transportul şi cazarea.

Concret, printre cei ce au însoţit-o pe Firea în delegaţie s-au numărat, potrivit sursei citate, prietenele sale, transformate peste noapte în consilieri personali la Primăria Municipiului Bucureşti (PMB). Delegaţia condusă de edil s-a cazat pentru trei nopţi la hotelul de lux Waldorf Astoria, din Ierusalim, unde o cameră costă 500 de euro pe noapte. Practic, pentru fiecare consilier s-a plătit în jur de 1.500 euro pentru trei nopţi de somn. La final, hotelul a emis o factură de 52.355 lei, adică în jur 12.000 euro. Pe lângă aceşti bani, s-au mai cheltuit 18.310 lei pentru transport, 248 lei pentru asigurări de sănătate şi 940 USD pentru diurnă.

Din această excursie nu a lipsit nici primarul Voluntariului şi soţul Gabrielei Firea, care şi-ar fi plătit, totuşi, personal cheltuielile.

Articolul integral poate fi citit aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne