FGA a instrumentat plăţi de 1,86 miliarde lei pentru creditorii de asigurări ai City Insurance SA şi Euroins SA, până la 31 martie

Bancnote de 10 lei
Bancnote de 10 lei (YouTube Screenshot)

Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA) a anunţat, marţi, că a instrumentat 193.067 cereri de plată, până la 31 martie, pentru creditorii de asigurări ai societăţilor City Insurance SA şi Euroins SA.

Mai exact, 162.143 de cereri de plată pentru City Insurance SA, cu o valoare aprobată la plată de 1,6 miliarde lei şi 30.924 de cereri de plată pentru Euroins SA, cu o valoare aprobată la plată de 255,2 milioane lei.

Potrivit Fondului, la data de 31 martie 2024, la FGA erau înregistrate:

  • 264.310 cereri de plată, pentru creditorii de asigurări ai Societăţii de Asigurare-Reasigurare City Insurance SA.
  • 232.219 cereri de plată, pentru creditorii de asigurări ai Societăţii Euroins România Asigurare-Reasigurare SA.

Creditorii de asigurare ai societăţii Euroins SA au posibilitatea de a depune în continuare cereri de plată/restituire primă, prin intermediul https://portal.fgaromania.ro sau prin poştă, cu confirmare de primire, a mai anunţat FGA.

În acord cu dispoziţiile art. 15 din Legea nr. 213/2015, toate cererile de plată se soluţionează în ordinea primirii la Fond, fără posibilitatea de a urgenta/prioritiza cererile, la solicitarea petenţilor.

Totodată, FGA a anunţat faptul că a revizuit procedurile interne şi a implementat un nou sistem informatic care asigură înregistrarea şi instrumentarea mai rapidă a cererilor/dosarelor.

Fondul a mai precizat că se aşteaptă ca noile modificări implementate să îmbunătăţească timpul de soluţionare pentru cererile de plată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Economie