Festivalul Comediei Romanesti – festCO 2011 a ajuns la a IX-a editie

Teatrul de Comedie, prin directorul sau George Mihaita, organizeaza intre 10 si 17 iunie la Festivalul Comediei Romanesti - festCO 2011, editia a IX-a – realizat cu sprijinul Primariei Municipiului Bucuresti si al Ministerului Culturii si Patrimoniului National.

Editia din acest an propune o gama variata de forme de spectacol, incluzand si teatru non-verbal, musical, teatru de revista, teatru de magie, teatru pentru copii si teatru de strada.

Prima zi a festCO va fi dedicata dramaturgului Matei Visniec. In deschidere va avea loc, in prezenta autorului, lansarea antologiei de teatru scurt „Omul din cerc”, aparuta la Editura Paralela 45. Seara continua cu spectacolul „Cuvantul progres spus de mama mea suna teribil de fals” regizat de Jean-Luc Paliès, produs de Compania Influenscènes - Franta si distins cu Premiul Presei la Festivalul Avignon Off.

Timp de opt zile veti putea vedea pe scenele salilor Teatrului de Comedie – dar si pe alte scene conventionale si neconventionale din Bucuresti si din tara - spectacole prezentate de Teatrul de Comedie, Teatrul Odeon, Teatrul „Constantin Tanase”, Teatrul Tineretului Piatra Neamt, Teatrul National „Radu Stanca” Sibiu, Teatrul Dramatic „I.D. Sirbu” Petrosani, Teatrul National „Vasile Alecsandri” Iasi, Compania de Teatru Passe Partout „Dan Puric”, Clubul Taranului Roman si Muzeul National la Literaturii Romane.

In afara concursului puteti vedea spectacole ale Universitatii de Arta Teatrala si Cinematografica „I.L. Caragiale” Bucuresti, ale Universitatii „Spiru Haret”, ale Teatrului Tandarica si ale Teatrului de Magie.

In Centrul istoric, pe strazile aflate in zona Teatrului de Comedie, pot fi urmarite scurte momente de teatru de strada.

Sectiunea Dialoguri festCO va avea loc la Sala Studio. Comedie 50, primul dialog cu publicul, este dedicat Teatrului de Comedie aflat la semicentenar. Marina Constantinescu, sustinuta de actori si regizori importanti, va evoca momente semnificative din istoria acestui teatru.

In cadrul celui de-al doilea dialog - o intalnire a publicului cu actori si realizatori radio, se vor putea asculta momente din arhiva Ora vesela - lansata la 17 ianuarie 1929 - cea mai veche emisiune de divertisment a Radiodifuziunii Romane.

Seria Dialogurilor festCO se incheie cu dezbaterea Cine mai scrie comedie romaneasca? moderata de Cristina Modreanu. Sunt invitati critici, dramaturgi si regizori preocupati de fenomenul teatral contemporan.