FC Rapid Bucureşti din nou pe prima treaptă a clasamentului după 2-1 cu Sepsi OSK

Gruparea giuleşteană joacă tare în acest nou sezon competiţional, nou-promovata revenind pentru a doua oară, provizoriu, pe prima poziţie a clasamentului campionatului intern, după etapa a şaptea.
FC Rapid este liderul clasamentului, după 2-1 Sepsi OSK. (FC Rapid 1923/facebook)
Marius Drăgoi
28.08.2022

FC Rapid Bucureşti a învins-o pe Sepsi OSK Sfântu Gheorghe cu scorul de 2-1 (2-1), sâmbătă seara, pe terenul celei din urmă, într-un meci din etapa a şaptea a Superligii.

Gazdele au avut un început perfect de partidă, deschizând scorul încă din minutul 21 prin Mario Rondon din penalty, după un fault acordat, în urma consultării arbitrajului video, pentru un duel între Antonio Sefer şi Denis Ciobotariu.

Bucuria covăsnenilor nu a durat mult însă, oaspeţii revenind după doar şase minute prin Antonio Sefer (27) - după o minge respinsă greşit de goalkeeper-ul Roland Niczuly, Alexandru Ioniţă II stabilind scorul final cu un şut superb, fără preluare, de la 20 de metri, în vinclul porţii adverse (45+2).

"Un meci dificil, e vorba de detalii, de strategie, iar astăzi am decis să-i aşteptăm pentru a-i putea prinde pe contraatac, aşa cum i-am analizat. Nu prea am reuşit, dar am marcat pe combinaţii, ceea ce este bine, pentru că am jucători cu calitate, de valoare, care pot face diferenţa.

E o echipă grea, cred că foarte puţini o să câştige aici, aleargă foarte mult, are ritm. Sunt fericit că am câştigat, dar trebuie să uităm repede, pentru că marţi ne aşteaptă un meci cu o echipă care a schimbat antrenorul şi a luat apoi un punct. (...)

În repriza a doua ne aşteptam la o presiune mare a lor şi voiam să jucăm pe contraatac şi să marcăm. Nu mai contează, e important că am luat 3 puncte", a declarat antrenorul rapidiştilor Adrian Mutu.

Rapid a reuşit a doua victorie în deplasare din acest sezon, şi în acest moment ocupă un loc fruntaş în ierarhia Superligii.

"Am făcut un meci bun. Simţ un pic de frustrare, pentru că am jucat bine. Nu le pot reproşa nimic băieţilor. Fiecare echipă alege strategia, nu mă priveşte cum a jucat Rapid, au fost pragmatici. Am luat un gol dintr-o execuţie extraordinară şi aşa s-a terminat.

Nu vorbesc de jucători în mod individual, am jucat bine, poate data viitoare o să avem mai mult noroc. Am plimbat mingea, ne-am creat multe situaţii. Punctele merg la ei", a declarat la rândul său tehnicianul lui Sepsi la finalul meciului.

Sepsi OSK este pe cinci în clasament cu 10 puncte.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor